Kaupunkiuutiset

Lapsikammarit antavat vanhemmille omaa aikaa

Seurakunnan järjestämät perheiden lapsikammarit avautuivat jälleen Turengissa ja nyt myös Tervakoskella. Kammari on maksuton hoitopaikka 1–6-vuotiaille lapsille kerran viikossa 2,5 tunnin ajan.

Turengissa kokoonnutaan seurakuntakeskuksen päiväkerhotilassa maanantaisin kello 13–15.30 ja Tervakoskella seurakuntakeskuksen päiväkerhotilassa torstaisin kello 13–15.30.

Lapsella pitäisi olla mukana omat eväät ja vaihtovaatteet, ja paikka tulee varata ennakkoon lastenohjaaja Marita Stödiltä (ma–pe 9–15, p. 044 7656976).

– Lasten kanssa leikitään, askarrellaan, muovaillaan tai tehdään jotakin muuta sen mukaan, mitä he itse toivovat. Vanhemmat voivat sillä aikaa vaikka käydä kampaajalla tai olla vain tekemättä mitään, Stöd sanoo.

Turengissa lapsikammari on toiminut aikoinaan yhteistyössä kunnan kanssa. Viime syksynä se sai uuden alun seurakunnan yksin vetämänä. Tervakoskella toiminta on aivan uutta.

Hoidossa saa olla kerrallaan kolme 1–3-vuotiasta ja viisi sitä vanhempaa. Viime maanantaina Turengissa määrä täyttyi kerrasta, ja pienten joukko viihtyi muun muassa pyykkipäivänurkassa, torneja rakentamassa ja autoilla leikkimässä.

Lapsikammarit jatkuvat toukokuun puoleenväliin ja kesätauon jälkeen jälleen syksyllä, jos vain osallistujia riittää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset