fbpx
Kaupunkiuutiset Iittala

Lasimäen vihreän talon Linnanrouva-putiikin ovi käy tiuhaan – Ihmiset ovat löytäneet taas käsillä tekemisen

Toisinaan lankojen kysyntä ylittää tarjonnan, kun esimerkiksi alpakanvillaa on välillä vaikea saada.
Vihreän talon ovi Linnanrouvaan on käynyt viime aikoina vilkkaasti. Kuva: Lea Karmala
Vihreän talon ovi Linnanrouvaan on käynyt viime aikoina vilkkaasti. Kuva: Lea Karmala

Kauppiasyhdistyksen varapuheenjohtajalla Sari Helinillä on Linnanrouva-putiikki Lasimäen vihreässä talossa. Hän on iloinen meneillään olevasta neulebuumista, joka alkoi koronan myötä. Lankojen menekki on kasvanut, mutta toisaalta valmiiden neuleiden myynti saattaa olla juuri sen takia hieman vähentymään päin.

– On jännä nähdä, meneekö joulun aikaan enää villasukkia kaupaksi, kun ihmiset tekevät niitä niin paljon itse. Mutta on ihanaa, kun ihmiset ovat löytäneet käsillä tekemisen, hän hymyilee.

Nyt annetaan itse tehtyjä lahjoja

Helin on huomannut, että ihmiset haluavat antaa nyt itse tehtyjä lahjoja.

– Uusia neulojia on tullut paljon. Myös nuoret ovat ruvenneet tekemään käsitöitä. Ehkä nykyään elämäntapakin on sellainen, että halutaan ekologisuutta ja antaa lahjat lämmöllä ja ajatuksella. Ainoa ongelma vain on se, että joitakin lankoja on vaikea saada. Alpakanvillaa esimerkiksi tulee paljon Etelä-Amerikasta, ja sen saatavuus on vaihtelevaa, hän kertoo.

Asiakkaita läheltä ja kaukaa

Linnanrouvassa on Helinin mukaan yksi Suomen parhaista suosittujen islantilaislankojen värivalikoimista. Niinpä ihmisiä tulee ostoksille kauempaakin.

– Hämeenlinnan seudulla kivijalkakauppoja on vielä hyvin, mutta esimerkiksi Valkeakoskella ei ole ainuttakaan. Sieltä käy asiakkaita ja lisäksi esimerkiksi Tampereelta, Helsingin seudulta ja jopa Porista asti. Olemme saaneet sellaista valikoimaa, josta ihmiset tykkäävät.

Neljä ja puoli vuotta Linnanrouvaa pyörittänyt Helin neuloo itsekin.

– Enemmänkin tekisin, jos olisi aikaa. Langat saavat aina innostumaan. Välillä myydään mallikappaleetkin, ellei muuta ole ehtinyt tehdä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset