fbpx
Kaupunkiuutiset

Lasimäen yrittäjät tuskissaan – Poikkeustilan pitkittyminen voi johtaa vaikeisiin päätöksiin

Kultasuklaan yrittäjä Juha-Pekka Kärkkäinen on myös Lasimäen kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja. Kuva: Lea Karmala
Kultasuklaan yrittäjä Juha-Pekka Kärkkäinen on myös Lasimäen kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja. Kuva: Lea Karmala

Monet yritykset kärsivät Lasimäelläkin koronaepidemian tuomista haitoista.

– Me yrittäjät olemme kovin tuskissamme ja pulassa vähentyneen kävijävirran kanssa. Olemme jokainen erikseen joutuneet miettimään, onko kauppoja mahdollista pitää auki vai joudutaanko niitä sulkemaan. Useat ovatkin sulkemispäätökset tehneet toistaiseksi, Kultasuklaan yrittäjä ja Lasimäen kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Juha-Pekka Kärkkäinen kertoo.

Lasimäelläkin tietenkin toivotaan, että epidemian vaatimat poikkeusjärjestelyt olisivat mahdollisimman lyhytaikaisia ja toiminta palaisi normaaliksi kesän kynnyksellä.

– Seuraamme tilannetta tarkkaan ja elämme sen mukaan. Vielä kesää ei ole menetetty, mutta epidemian pitkittyessä vaikeita päätöksiä jatkettaneen kesänkin osalta, Kärkkäinen pohtii.

Nettimyynti kasvanut

Kultasuklaassa valoa tilanteeseen on tuonut nettimyynnin kasvaminen.

– Olemme pystyneet reagoimaan verkkokaupan tuomaan kysyntään. Ihmiset selkeästi kuluttavat nyt verkossa. Se on turvallista ja helppoa. Suklaisia tsemppitervehdyksiä tilataan nyt, ei vain omiin tarpeisiin, mutta myös läheisille ilostuttavina tervehdyksinä, kun pidetään fyysistä etäisyyttä toisiin. Meillä verkkokaupassa löytyy tähän tarjontaa, Kärkkäinen sanoo.

Lasimäen tulevaa kehitystä korona ei Kärkkäisen mukaan vaaranna, vaikka taantuma tuntuu siinäkin.

– Iittala Village -kehitystyö yhdessä Linnan Kehityksen kanssa on kuitenkin pitkäaikaisempi projekti, ja vaikka tämä tilanne vaikuttaa siihenkin, kehitystyö jatkuu edelleen, hän vakuuttaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset