Kaupunkiuutiset

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden suosio kasvanut

Hämeenlinnan kirjastojen lasten- ja nuortenkirjallisuuden lainaus on kasvanut selkeästi viimeisten kolmen vuoden aikana. Erityisesti kysytään lasten ja nuorten tietokirjallisuutta, jota lainattiin pääkirjastosta 6,6 % edellisvuotta runsaammin.

Lähikirjastoissa tulokset vaihtelivat mutta pääsääntöisesti kirjalainaus kasvoi ja painopiste oli lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Viime vuoden parhaan lainaustuloksen teki Lammi. Kirjastosta lainattiin lasten ja nuorten kirjallisuutta 12,3 % edellisvuotta vilkkaammin.

Kirjaston kirjojen kokonaislainaus laski 0,9 %. Erityisesti aikuisten kirjalainauksessa näkyy nykyinen valtakunnallinen trendi ja aineistomäärärahojen niukkuus.

Asiakkaat ottivat e-kirjat nopeasti omikseen. Lainaukset kasvoivat nopeasti 345 %. Vuonna 2014 e-kirjoja ehdittiin lainata 1730 kertaa.

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan yhteinen verkkokirjasto Vanamo vakiinnutettiin käyttöön. Koko kirjaston lainoista 30 % oli netissä tehtyjä uusintoja, 30 % automaateilla lainattuja ja loput tiskissä asiointeja.

Kirjastoautojen lainaus pysyi vanhoissa lukemissa. Musiikin cd-levyjen lainaus laski edelleen 14,1 %.

Hämeenlinnan kirjaston kaikissa toimipisteissä järjestettiin ennätysmäärä erilaisia tapahtumia. Kirjaston kaikkiaan noin 300 tapahtumaan osallistui vuoden aikana 14 000 asiakasta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset