fbpx
Kaupunkiuutiset

Lastikka auttaa FT Steelersiä tehopisteillä

FT Steelersin Ville Lastikka debytoi Salibandyliigassa hurjilla tehoilla, vaikka hänen mukaansa potentiaalia jäi varastoonkin.

21-vuotias Lastikka ylsi pääsarjan maalipörssin kolmoseksi ja pistetilaston kahdeksanneksi 48 (34+14) pinnalla.

– Itseltä ja joukkueelta jäi potentiaalia aika paljon varastoon tällä kaudella. On vaikeata loistaa henkilökohtaisestikaan, kun joukkueen osalta ei tule menestystä, sanoo Lastikka.

FT Steelersiä pelaa paikasta ensi kauden Salibandyliigaan Kooveen kanssa ns. playout -otteluja. Ottelusarjan voittaja varmistaa liigapaikan ensi kaudeksi kolmella voitolla.

Koovee haki perjantaina ottelusarjan avausvoiton Elenia-areenalta.

 

Lastikka oli ratkaisuroolissa nuorten MM-kultajoukkueessa kolme vuotta sitten. Hän keräsi kolmen divarikauden aikana peräti 178 (112+66) pinnaa.

– Tehopisteet ovat itselle asia, jota olen tykännyt tehdä. Olen aina sanonut, että se on minun tapani auttaa joukkuetta voittoon. Tällä kaudella se ei onnistunut ihan sillä tavalla. Omat odotukseni ovat kovat, joten jäi potentiaalia.

Lastikan laukaus lähtee salamana ja tarkasti.

– Olen treenannut laukausta tuhansia tunteja. Mitä enemmän harjoittelet ja teet toistoja, sitä paremmaksi kehitettävä osa-alue kehittyy, Lastikka sanoo.

Lastikka ja hänen seuransa SV Wiler-Ersigen voittivat viime keväänä Sveitsin mestaruuden.

– Sveitsin sarja oli fyysisempi kuin Salibandyliiga. Siellä sai pelata kovempaa. Tuomarilinja oli sallivampi. Salibandyliigassa taitotaso on parempi.

Lastikka on Lopen LFT:n kasvatti.

– Se oli tosi hieno paikka aloittaa salibandy. Siinä oli lähellä paljon kavereita ympärillä. Meillä oli mukava nippu sekä hyvät taustahenkilöt ja valmentajat. Pienestä kyläyhteisöstä on ponnahtanut kovia pelimiehiä liigatasolle mm. Teemu Metsälä, Roope Grönholm ja Markus Sipronen.

 

Lastikka debytoi miesten maajoukkueessa viime keväänä.

– Oli kiva päästä Turussa mittaamaan oma taso ja oma osaaminen maailman kärkiyksilöiden seurassa. Se oli kiva tasonmittaus. Nuoren pelaajan totuus on, että matkaa vielä on. Matkan pituudesta voi olla montaa mieltä.

– Sen opin siinä sai, että tietää, että kehitettävää on. Tietää, mitä vaatii ja missä huippu on, kun huipulle kuitenkin pyritään, Lastikka tiivistää.

Lastikka vetää pelaamisen ohessa muutamia kerhoja.

– Lisäksi on sellainen järjestely, että opiskelen verkossa monimuotototeutuksena Hamk:ssa liiketaloutta. Vaikka kuljen yhä Lopelta Hämeenlinnaan, joka viikkoon tulee pari vapaapäivää. Tämä on toistaiseksi ihan jees, Lastikka tuumaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset