fbpx
Kaupunkiuutiset

Latuja on päästy tekemään

Oikullista talvisäiden takia niin hiihtäjien kuin luistelijoiden harrastuspaikat ovat olleet vähissä, mutta pari viikkoa kestäneen pakkaskauden jälkeen latuja alkaa löytyä ja kenttiä on saatu jäädytettyä Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa.

– Taisi olla vuonna 2013, kun meillä viimeksi oli sellainen vanhan ajan talvi ja sen jälkeen on menty kelien suhteen sykleissä, Hämeenlinnan kaupungin ulkoliikunta-aluemestari Jukka Kuvaja sanoo.

– Moottorirata on ollut meillä pelastus, että kaupunkilaiset ovat päässeet hiihtämään, mutta nyt ovat Aulangon valaistu reitti ja Aulangonjärven jäälatu ovat hiihdettävässä kunnossa.

Ahvenistonjärven, Hirsimäen ja Tervaniemen ladut odottavat vielä parempia aikoja.

– Kaupungin länsipuolella on päästy tekemään tamppausta, mutta aika vähällä lumella siellä ollaan. Kun lumitilanne paranee, ajatuksena on, että Kantolan Tapahtumapuistoonkin tehtäisiin tasamaalatu.

 

Kaupungin hoidossa olevat luistelukentät on kaikki saatu jäädytettyä. Jokapäiväistä hoitoa saavat kentät Ojoisilla ja Tuomelassa ja muilla kentillä työskennellään arkisin normaalin työajan puitteissa. Kaukalokentät ovat: Käikälä, Nummi, Jukola, Eteläinen, Hauho kk, Alvettula, Tuulos pohjoinen ja koulu, Hakkala, Renko kk ja Iittalan Lenni.

Luistelukunnossa olevat koulujen kentät ovat Vuorentaka, Seminaari, Ortela, Luolaja, Hirsimäki (Kämmekän puisto), Ruununmylly, Kankaantaka, Miemala, Kirkonkulma ja Iittalan koulukeskuksen kenttä.

Puistokentät ovat: Sammontorpanpuisto, Kolkanmäki, Töpinänpuisto, Voutilanpuisto, Nikkilänpuisto, Rauninmaa, Patailanpuisto, Katumajärvenpuisto, Sairionpuisto, Laaniitynkatu, Kukostensyrjä, Soraharjunpuisto, Tuuloksen Mäntynummi sekä Lammilla Isolukkari ja Kirnumäki.

 

Janakkalassa hiihtokunnossa ovat Kauriinmaan Lintuvuoren latu ja Tervakosken valaistu latu. Latujen pohjatöitä ollaan aloittamassa Lastujärvellä, jossa on tutkittu jään paksuutta. Turengin Kansanpuiston ja Tervakosken Urheilupuiston kaukalot ja kentät on jäädytetty ja luistelemaan pääsee Turengin, Tanttalan. Retuperän, Vähikkälän ja Leppäkosken koulujen kentillä.

Janakkalan liikuntapaikanhoitaja Samu Reijonen toivoo, ettei säätiedotuksessa luvattu lämpöinen jakso tee tuhojaan.

– Kentät eivät välttämättä kärsi pienestä vesikelistä, joka oikeastaan vain tasoittaa jään pintaa, Reijonen tuumaa.

– Ladut eivät kyllä vedestä tykkää, varsinkin kun satanut lumi on ollut hyvin kevyttä, mutta kyllä ne kestävät, jos lämpimät eivät venähdä paria päivää pitemmäksi.

 

HATTULASSA on monta vuotta saatu ylpeillä Hämeenlinnan seudun ensimmäisestä hiihtomahdollisuudesta.

– Parolan pururata valmistuu yleensä aina vähän ennen moottorirataa, liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela kertoo.

– Latupohjalle on vuosikymmeniä ajettu purua, joka toimii eristeenä kahteen suuntaan, joten maalämpö ei pääse sulattamaan latua alhaalta päin. Pururadan kilometrin pituinen lenkki on ollut hyvin suosittu, koska siltä pääsee ketterästi halutessaan pois.

Pururadan lisäksi Lehijärvelle on ajettu latu ja vapaan tyylin pohja, jäätä on 10-15 senttiä. Pohjatöitä on tehty seuraavilla laduilla, jotka ovat vapaalla tyylillä hiihdettävissä: Nihattulan koiralatu, Härkätien suunta (Ilveskalliolta tai Härkätien yhteys), Lepaan kuntorata ja Marttaristi, jolla kuitenkin pitää varoa huonoja kohtia.

Luistelemaan pääsee seuraavissa paikoissa: Keskuskenttä (2 kaukaloa ja avojää), Juteinikeskus, Pekola, Katinala, Lepistön kenttä, Salimäki, Nihattula, Kutojantie, Koski sekä Lepaan ja Pelkolan kaukalot.

Eerolanlahdella on talkootyönä aurattu noin 2 kilometrin lenkki retkiluistelijoita varten.

Ajan tasalla olevat tiedot kuntien nettisivuilla.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset