Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Lauantaina hiki virtaa Linnanpuistossa - Liikuntapäivässä voi kokeilla vaikka käsilläseisontaa pukin päällä

Vielä alkuviikosta Linnanpuistossa ei urheiltu. Kuva: Riku Hasari
Vielä alkuviikosta Linnanpuistossa ei urheiltu. Kuva: Riku Hasari

Monet työikäiset saattavat kokea, ettei jo valmiiksi kiireisen arjen keskellä ole mahdollisuuksia harrastamiseen.

Aikuisten luistelukursseja vetävä Anu Valkeala kehottaa aikuisia kuitenkin ottamaan aikaa myös itselleen, vaikkapa juuri uuden harrastuksen merkeissä.

– Silloin, kun saa omaa aikaa ja pääsee tekemään jotain mielekästä liikunnan merkeissä, kertyy fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös henkistä hyvinvointia. Silloin huomaa, ettei ole koskaan liian myöhäistä haastaa itseään ja oppia jotakin uutta, Valkeala sanoo.

Uuden harrastuksen voi löytää lauantaina Linnanpuistosta, jossa järjestetään aikuisille ja yli 15-vuotiaille suunnattu Mitä jos -liikuntatapahtuma.

 

Liikuntapäivää kokoamassa ovat ICE ry, Akrohouse ja Boxinbox. Mukana on myös Kanta-Hämeen Ratsastajien vikellysporukka, joka tuo paikalle hevosenkorkuisen pukin, jonka päällä rohkeimmat voivat kokeilla vaikkapa käsilläseisontaa.

Vikellysharjoitusten lisäksi lapsille tarjolla on keppihevosia ja niiden välineistöä. Varsinaisia hevosia paikalle ei tule. Valkealan mukaan syynä on se, että tapahtuma halutaan tuottaa itsenäisesti ja niin, ettei vieraille tule kuluja osallistumisesta.

– Olemme pyrkineet tekemään tapahtumaa ihan nollabudjetilla. Linnanpuiston saimme ilmaiseksi vuokralle kaupungilta ja välineistön tuomme paikalle ja kasaamme itse, Valkeala kertoo.

 

Lisäksi tarjolla on esimerkiksi armeijavaikutteista cross trainingia, jonka Boxinboxin Juuso Aho on kehittänyt entisen ammattinsa opeista.

Valkeala toteaa, että sääoloista johtuen ICE ry ei luonnollisestikaan saa tuotua jäätä Linnanpuistoon, joten tarjolle on tuotu erilaisia luistelulihasten harjoittamiseen ja tasapainon kehittämiseen tarkoitettuja välineitä.

Akrohouse puolestaan tarjoaa mahdollisuuden palata takaisin lapsuuteen. Puistoon tuodaan nimittäin ilmapatja, jonka päällä voi kokeilla erilaisia temppuja ilman pelkoa mustelmista.

– Jos on vaikkapa jäänyt kaivelemaan se, ettei lapsena koskaan oppinut kärrynpyörää, niin nyt on mahdollisuus siihen, Valkeala sanoo.

Kaupungin puolesta paikalla on myös liikuntaneuvoja, joka opastaa miten puiston ulkoliikuntavälineitä käytetään oikein.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

5.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

11.8.2020

Fingerpori

comic