Kaupunkiuutiset

Laulaen yhteen ja yhteyteen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuorotoiminta nostaa jälleen päätään kesän tauon jälkeen, kun suositut kuorot aloittelevat toimintaansa. Kaiken kaikkiaan seurakunnassa laulaa tänä syksynä 13 erilaista kuoroa, joten paikkoja kuorojen riveissä löytyy kaikentasoisille ja -ikäisille laulajille.

Kuorossa laulaminen lisää tutkimusten mukaan terveyttä ja parantaa elämänlaatua. Hyvinvoinnin kohentaminen yhdessä laulamisen keinoin kuuluukin kaikille.

Lasten ja nuorten kuoroissa keskitytään puhtaan laulun harjoitteluun edeten vähitellen moniääniseen lauluun. Laulut painottuvat uuteen hengelliseen musiikkiin, mutta vanhempiakaan sävellyksiä ei unohdeta. Kaikkia lasten ja nuorten kuoroja johtaa Ismo Savimäki ja ne kokoontuvat Poltinahon seurakuntatalolla.

Pienimpiä laulajanalkuja varten on pirteä lapsikuoro Mintut. Se on tarkoitettu kaikille 1.–3. -luokkalaisille. 3.–6. -luokkalaisille pojille on oma uljas Hämeenlinnan poikakuoronsa ja 4.–6. -luokkalaisille tytöille Tyttökuoro Aurorina.

Nuorisokuoro Aurora yhdistää 13–17-vuotiaat tytöt ja pojat yhdeksi nuorisokuoroksi, johon pyrkivät laulajat voivat sopia koelauluajan kuoronjohtaja Savimäen kanssa. Lasten ja nuorten kuorot tekevät esiintymismatkoja sekä Suomessa että ulkomailla.

Aikuisille kuoroja järjestetään niin kokeneille kuin kokemattomillekin laulajille ja myös niiden tarjoama musiikin kirjo pyritään pitämään mahdollisimman monipuolisena.

Vox Vanajae on Savimäen 18-35-vuotiaille aikuisille tarkoitettu esiintyvä kuoro. Kuoron syyskausi alkaa 3.–4.9. järjestettävällä harjoitusleirillä.

Minna Koskikunnaksen vetämä Tuomaskuoro valmistelee ohjelmistoa Tuomasmessuun ja Heikki Seppäsen Hämeenlinnan kamarikuoro seurakunnan vaihtuviin projekteihin.

Koskikunnaksen johtamassa Nuotinvierellä-kuorossa lauletaan laulamisen ilosta, mutta vailla murhetta sävelpuhtaudesta. Muita seurakunnan kuoroja ovat Markku Sintosen johtama Vanajan kirkon kuoro, Savimäen Vanajan kamarikuoro, sekä Sonja Saarikon johtamat Hämeenlinnan kirkkokuoro ja Rengon kirkkokuoro. Ikääntyneimmille laulajille on Päiväkuoro Kilpukka, jota myös johtaa Markku Sintonen.  Aikuisten kuoroista Vox Vanajaeen, Vanajan ja Hämeenlinnan kamarikuoroihin sekä Vanajan kirkon kuoroon on koelaulut, josta sovitaan kuoronjohtajan kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset