Kaupunkiuutiset

Laulajalegendojen sävelmät elävät

Suomen tunnetuimpien laulajalegendojen laulut elävät yhä. Laila Kinnusen ja Olavi Virran tunnetuksi tekemät sävelmät ovat ilahduttaneet jo vuosikymmenien ajan niin levyillä, radiossa kuin televisiossa. Nyt on kahden suurtähden kunniaksi käsikirjoitettu ainutlaatuinen konsertti.

Lailan ja Olavin laululliset polut kohtaavat Idän ja lännen tiet -konsertissa, jonka tulkitsijoina nähdään itseoikeutetusti Laila Kinnusen tytär Milana Misic sekä paljolti Olavi Virtaa levyilläänkin tulkinnut Amadeus Lundberg. Musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri.

Konsertin nimeksi on valikoitunut Bond-teemana tutuksi tullut laulu Idän ja lännen tiet, jonka Laila levytti 60-luvulla. Lisäksi konsertissa soi nostalgisia kappaleita, mm. Lazzarella ja Mandshurian kummut sekä Virran laulamina tutuksi tulleet Hopeinen kuu ja Yö kerran unhoa annoit.

– Pidän äitini laulujen esittämistä mahdollisuutena välittää samoja tuntemuksia kuin hän teki aikanaan. Näin äitini musiikki on jatkanut elämäänsä muuallakin kuin historiassa, miettii Milana Misic, joka on itsekin levyttänyt useita äitinsä tutuksi tekemiä lauluja.

Olavi Virran lauluja esittävää Amadeusta on musiikkipiireissä verrattu nuoreen, herkkätulkintaiseen Olaviin. Amadeukselle Olavi on ollut musiikillisen tien näyttäjä:

– Olavi Virta on yksi suurimmista suomalaisista laulajista ja hän on ollut suuri inspiraation lähde urallani, ellei suurin. Konsertissa saan esittää legendan lauluja kunnioittaen hänen tulkintoja, mutta kuitenkin omalla tyylilläni, kertoo Amadeus, jonka uusin albumi on Poika varjoiselta kujalta.

Idän ja lännen tiet -konsertti Verkatehtaassa to 19.10. klo 19.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset