fbpx
Kaupunkiuutiset

Laulajan ja pianistin sähköinen kohtaaminen

Verkatehtaalle saapuva Pohjolan tuulia -konsertti tuo ensi kertaa konserttilavalla yhteen rakastetun ooppera- ja lied-laulaja Soile Isokosken ja maailman huippupianisteihin lukeutuvan amerikkalaisen Martin Katzin. Ohjelmistossa on Sibeliusta, Griegiä, Madetojaa ja Kuulaa.

Sopraano Soile Isokoski on äänialansa arvostetuimpia edustajia kansainvälisillä areenoilla. Hän piti ensikonserttinsa vuonna 1986 ja voitti jo vuotta myöhemmin Lappeenrannan laulukilpailun, Elly Ameling -kilpailun ja Tokion kansainvälisen laulukilpailun sekä tuli toiseksi BBC:n Singer of the World -kisassa.

Suomen Kansallisoopperassa Isokoski debytoi La Bohèmen Mimin roolissa vuonna 1987 ja sen jälkeen hän on esiintynyt menestyksekkäästi Wienin, Hampurin, Berliinin ja Baijerin valtionoopperoissa sekö muun muassa MIlanon La Scalassa, Lontoon Covent Gardenissa ja New Yorkin Metropolitanissa. Laulajalla on laaja konserttiohjelmisto, jota hän on esittänyt ympäri maailmaa. Hän on tehnyt lukuisia levytyksiä ja työskennellyt useiden merkittävien kapellimestareiden kanssa Esa-Pekka Salosesta Sir Colin Davisiin.

Isokoskelle myönnettiin Pro Finladia -mitali vuonna 2002 ja Valtion säveltaidepalkinto vuonna 2005.

Jatkoilla jazzia

Amerikkalainen Martin Katz on toiminut maineikkaiden solistien säestäjänä eri puolilla maailmaa yli neljänkymmenen vuoden ajan. Juhlittuja taiteilijoita, joiden kanssa hän on konsertoinut ja levyttänyt, ovat muiden muassa Kiri Te Kanawa, Jose Carreras, Marilyn Horne ja Karita Mattila. Katz on toiminut myös kapellimestarina ja johtanut oopperaproduktioita, Erityisen arvostettu hän on nuorten pianistien ja laulajien kouluttajana, missä ominaisuudessä hän on vetänyt mestarikursseja myös tänä viikonloppuna Verkatehtaalla.

Pohjolan tuulia -konsertin on tuottanut Markku Piri ja tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös Vanajanlinnassa järjestettävä juhlaillallinen. Illallisilla musiikista vastaa Timo Lassy Jazz Duo ja varta vasten tätä iltaa varten rakennetun menun on suunnitellut keittiömestari Mika Jokela. Konsertti- ja yhdistelmälippuja myy Verkatehtaan lipputoimisto.

Pohjolan tuulia la 12.9. klo 18.30 Vanaja-salissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset