fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Lauluntekijä Matti Johannes Koivu toteutti lapsuutensa unelman ja valmistui opettajaksi

Matti Johannes Koivu on aloittanut taas keikkailun rajoitusten purkamisen jälkeen. Viimeisin albumi Luonnos ilmestyi syksyllä 2019. Kuva: Tero Ahonen
Matti Johannes Koivu on aloittanut taas keikkailun rajoitusten purkamisen jälkeen. Viimeisin albumi Luonnos ilmestyi syksyllä 2019. Kuva: Tero Ahonen

Matti Johannes Koivu kertoi hiljattain Facebook-sivullaan valmistuneensa historian ja yhteiskuntaopin opettajaksi.

Mistä tuli kipinä opiskella opettajaksi?

– Se oli alkuperäinen suunnitelma ja lapsuuteni unelma-ammatti. Kun jossain vaiheessa musiikkitouhut alkoivat työllistää, nämä haaveet jäivät.

– Viime talvena kuitenkin innostuin hakemaan koulutukseen tänne Helsinkiin. Koska olin entuudestaan filosofian maisteri, sain opinnot tehtyä vuodessa. Siitä tuli semmoinen olo, että sain jotakin valmiiksi.

Aiotko hakeutua nyt töihin johonkin kouluun?

– Olen tietenkin sitä miettinyt. Opiskeluaikana piti opettaa ja se on uskomattoman vaikea työ, jota pidän hyvin arvokkaana. Pitää kertoa nuorille, mitä on demokratia ja millainen on yhteiskunta. Paljon maailmankuvallisesti tärkeitä juttuja.

– Työpaikoista on kova kilpailu. Haluan kuitenkin tehdä myös levyjä ja radiohommia. Juuri tällä hetkellä on paljon pätkätöitä meneillään.

Mitä musiikkirintamalle kuuluu juuri nyt?

– Remppasin Itä-Helsinkiin uuden työhuoneen. Pitäisi oppia kirjoittamaan ja säveltämään paremmin, mutta mitään kiirettä ei ole.

– Radiotyöt ovat tuoneet sillä tavalla rauhaa, ettei tarvitse olla niin läsnä valtakunnallisessa musiikkiavaruudessa. Tämän vuoden teen radiosarjaa Yleisradion historiasta.

Oletko tyytyväinen paikkaasi musiikin kentällä?

– En ainakaan enää mieti sitä koko ajan. Asiat etsivät muotoaan. Kun alalle tulee, on täynnä energiaa ja pohtii, olisiko tässä nyt sitä tai tätä, joka kiinnostaisi ihmisiä enemmän. Olen tarkoituksella ottanut etäisyyttä kaikkeen sellaiseen ja nyt tuntuu aika mahtavalta. Ei haittaa, vaikka seuraavan levyn julkaisuun menisi vähän pitempikin aika.

Matti Johannes Koivu

Laulaja-lauluntekijä ja toimittaja.

Syntynyt 1981 Helsingissä, asui nuoruutensa Hämeenlinnassa.

Naimisissa, kaksi lasta.

Koti Helsingin Roihuvuoressa.

Julkaissut kahdeksan sooloalbumia, lastenmusiikkilevyn ja neljä albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä.

Toimittanut kolme radioesseesarjaa Ylelle.

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset