Kaupunkiuutiset

Laulusta iloa ja virkistystä

Vielä tämän kevään aikana ovat Pysäkin vapaaehtoisten tiistaiaamuna nauhalle laulamat tutut laulut kuultavissa äänipalvelu Sävelsirkun palveluvalikoimassa.

Nauhalle tallentuivat muun muassa Suvivirsi ja Maamme-laulu, kevyemmästä päästä Väliaikainen ja Tuol´ on mun kultani. Viimeksi mainittu on laulajista yhden, Aliisa Syrjäsen, lempikappale nauhoitettujen joukossa.

– Laulanut olen pikkutytöstä. Nykyisin käyn laulamassa muun muassa Voutilakeskuksessa, Keinukamarissa ja Vanajaveden sairaalassa, kuten monet muutkin Pysäkin vapaaehtoisista, hän kertoo.

– Laulu voimaannuttaa ja ääni pysyy ikääntyneelläkin kunnossa, kun sitä käyttää. Laulan paljon kotona askareita tehdessäni.

Nauhalle laulamisprojektissa yhdistivät voimansa neljä tahoa: Pysäkin vapaaehtoiset lauluillaan, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tarjoamalla tilat nauhoitukseen ja nuorisotyöntekijä Marko Kylväjän teknisen avun, kaupunki sekä Sentina, Sävelsirkun kuntouttavia – digitaaliseen äänimaailmaan liittyviä hoitomenetelmiä alan organisaatioille tarjoava yritys.

Hämeenlinnan kaupunki on lisenssin ostanut Sentinalta, joten yrityksen materiaali on paikallisten laitosten käytössä.

SÄVELSIRKUN käyttöopastukseenkin osallistunut, laulajajoukossa puolisonsa Varpun kanssa mukana ollut Veikko Koivu kertoo Sävelsirkun nauhoitevalikoiman tarjoavan mahdollisuuden pienelle piirille järjestää esimerkiksi oma lauluhetkensä. Lisenssin mukana tulevat kaukosäädin ja boxi, tarvitaan enää napin painallus valitusta ohjelmistosta.

Pysäkin toiminnanjohtaja Sari Uotila on tohkeissaan niin laulajien innosta kuin mahdollisuudesta nauhoitukseen. Ryhmää kootessaan hän sanoo miettineensä tutuista laulajista keskenään sopivat äänet, miehiä ja naisia. Tällä kertaa nauhoitetuilla kappaleilla ovat yhtä lukuun ottamatta mukana kaikki. Pelkästään miesäänin nauhalle tallentui Jurvan-Pakarisen yhteistuotantona aikanaan syntynyt Väliaikainen.

Äänitteelle lauloivat jo mainittujen lisäksi Veikko Saari ja Eino Ilosalo. Pianosäestykset on jo syksyllä soittanut Riitta-Kaarina Iso-Hirvelä.

– Kasvavaa kysyntää tällaiselle vanhusväestölle on yhä enemmän. Sävelsirkun tarjontaa päivitetään kuukausittain, tuottaja Tommi Harjula sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset