fbpx
Kaupunkiuutiset

Laura Friman on rakastanut Metallican rumpalia koko ikänsä – Saattaako Kantolan konsertti lemmenparin viimein yhteen?

Saattaako Kantolan konsertti lemmenparin viimein yhteen? Parempi olisi.
Metallican uudemmat levyt eivät ole enää kolahtaneet Laura Frimanille, mutta se ei ole horjuttanut hänen rakkauttaan rumpali Lars Ulrichiin. Kuva: AP Sarjanto
Metallican uudemmat levyt eivät ole enää kolahtaneet Laura Frimanille, mutta se ei ole horjuttanut hänen rakkauttaan rumpali Lars Ulrichiin. Kuva: AP Sarjanto

Varhaista teini-ikäänsä elävän hämeenlinnalaistytön maailma vavahteli vuonna 1991, kun Saksassa asuva setä toi tuliaisena Metallican levyn Black Album.

– Se oli mullistavaa. Albumi oli ihan ensimmäinen cd-levyni ja musiikki oli raskasta, vaarallista, aggressiivista ja jännittävää, Laura Friman huokaa.

– Olin siihen asti fanittanut poikabändejä, joten asiaan kuului valita yhtyeestä joku suosikkijäsen. Poplehtiä selatessa bongasin sitten ihanan veikeän rumpalin, jolla oli kujeileva hymy ja eläväinen olemus.

Rakkaus kestää

Frimanin Ihastus Lars Ulrichiin on kestänyt melkein kolmekymmentä vuotta. Matkan varrella hän on saanut tietää miehestä lisää, eikä ole joutunut pettymään.

– Lars Ulrich on lämmin, sosiaalinen, helposti lähestyttävä ja maanläheinen. Hän ei myöskään ole myyttinen, David Bowien kaltainen poptahti vaan tavallinen ihminen, jolla on kaiken hyvän lisäksi vielä pohjoismaiset juuret.

Ulrich onkin kaikkea muuta kuin tyypillinen hevijörrikkä. Tanskalaissyntyinen muusikko on taiteen keräilijä ja intohimoisen kiinnostunut jazzmusiikista. Ulrichin kummisetä oli edesmennyt amerikkalainen saksofonistisuuruus Dexter Gordon.

Kaiken kukkuraksi Tanskan kruununprinssi Frederik löi Ulrichin Danneborgin ritarikunnan ritariksi vuonna 2017.

Rumpali vaikutti ammatinvalintaan

Musiikista puhuttaessa Frimanille ovat läheisiä Metallican alkuvuosien levyt.

– 2000-luvun albumit ovat mielestäni aivan hirveitä, mutta se ei ole horjuttanut rakkauttani Lars Ulrichiin, hän vakuuttaa.

Viihteen ja popmusiikin maailmassa jo vuosia työskennellyt toimittaja, kirjailija ja juontaja ei asemastaan huolimatta ole onnistunut keplottelemaan itseään ihanteensa pakeille. Tilannetta voi kuvata vain sanalla traaginen, koska Friman tunnustaa osittain valinneensa jopa ammattinsa Ulrichin takia.

– Olen tavannut monia kansainvälisiä idoleita, mutta Larsia en koskaan. Olen täysin katkera, ettei minua ole koskaan pyydetty haastattelemaan häntä.

Unelmien täyttymys

Ohut toivonkipinä kuitenkin elää. Metallica saapuu 16. heinäkuuta Hämeenlinnaan esiintymään Kantolan tapahtumapuistossa.

– Lars Ulrich minun kotikaupungissani, se on kaikkien unelmien täyttymys. Kai kaupunginjohtaja pitää jonkun vastaanoton Raatihuoneella, johon voisin ujuttautua mukaan? Jos minua ei kutsuta, loukkaannun verisesti, Friman sanoo.

Kuinka epätoivoisiin keinoihin Friman on valmis turvautumaan päästäkseen Ulrichin lähelle?

– Olen lähettänyt Instagramissa viestin, jota hän ei ole edes lukenut. On aika hämmästyttävää, ettei hän tunnista suurta rakkauttani eikä ymmärrä, kuinka korkea motivaatio minulla on.

Friman ei ole vielä hankkinut lippua Kantolaan.

– Aion olla kyllä silloin kaupungissa, muuten en voi elää itseni kanssa. Ahdistaa jo valmiiksi, kun en tiedä, miten pääsisin tapaamaan hänet.

 

Laura Friman

Toimittaja, kirjailija ja Radio Helsingin iltapäiväjuontaja.

Syntynyt Hämeenlinnassa, asuu Helsingissä.

Eronnut, kaksi lasta.

Uransa alussa kesätoimittajana Kaupunkiuutisissa ja Hämeen Sanomissa.

Kolumneja ja artikkeleja mm. Helsingin Sanomissa, Imagessa ja Trendissä.

Oli yksi Iholla-televisiosarjan päähenkilöistä 2017.

Backstage-juontaja Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Käsikirjoittaja Enbuske, Veitola & Salminen -showssa.

Kirjoittanut kirjan Saara Aallosta, JVG-yhtyeestä ja Mikael Gabrielista.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset