fbpx
Kaupunkiuutiset Parola

Laura Valolle tulee 20 vuotta täyteen kuvataiteen opetusta Parolassa – Hattulassa riittää innokkaita lapsiharrastajia

Vanajaveden Opisto tarjoaa runsaasti kursseja Hattulassa, kieliin kaivataan lisää osallistujia.
Laura Valo lasten maalaamien katutaidekuvien äärellä Vanajaveden Opiston Jaakonkadun-toimipisteen pihassa. Kuva: Lea Karmala
Laura Valo lasten maalaamien katutaidekuvien äärellä Vanajaveden Opiston Jaakonkadun-toimipisteen pihassa. Kuva: Lea Karmala

Vanajaveden Opiston ohjelmassa on alkavalle lukuvuodelle Hattulassa tarjolla yli 60 kurssia, jumpasta tanssiin, käsitöistä kuvaitaiteisiin ja paljon muuta.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun vastuuopettajalla Laura Valolla tämä syksy on myös juhlavuoden alku, sillä hän tuli opettamaan Parolaan tasan 20 vuotta sitten.

– Kun aloitin, kursseja oli kolme, nyt niitä on seitsemän. Hattulassa on paljon innokkaita lapsia harrastamassa kuvataiteita, hän iloitsee.

Vanajaveden Opistossa taiteen perusopetusta annetaan opetussuunnitelman yleisen oppimäärän mukaan.

Hattulassa hyvät puitteet

Tänä syksynä kaikki lasten ja nuorten kuvataidekurssit Parolassa ovat toteutumassa. Osa niistä on jo täynnä, mutta yli 12-vuotiaiden ryhmään mahtuu vielä hyvin mukaan ja joissakin muissakin on hajapaikkoja jäljellä.

– Monet harrastajat ovat olleet mukana jo vähintään seitsemän vuotta. Esimerkiksi eräs heistä aloitti kuvataidekoulussa 5-vuotiaana, ja nyt hän täytti 18, Valo kertoo.

Parolassa kuviskoulussa on yli 70 oppilasta.

– Hattula on antanut meille hyvät puitteet. Tarvitsemme paljon tilaa, mutta olemme saaneet levittäytyä hyvin Parolan koulun tekstiililuokkaan. On kiva, että kunta auttaa näin toimintaamme, Valo kiittelee.

Vanajaveden Opiston kuvataidekoulu löytyy myös instagramista osoitteesta vop_kuvataidekoulu.

Vielä kannattaa ilmoittautua

Myös tanssikurssit ovat toteutumassa Parolassa. Balettiakin on taas tarjolla tauon jälkeen, ja siihenkin on tullut kiitettävästi ilmoittautumisia.

– Tanssia harrastavia pieniä lapsia on Hattulassa tosi paljon. Opetusta annetaan 3-vuotiaasta 16-vuotiaaksi asti. Ainoastaan 10–12-vuotiaitten ryhmissä on toistaiseksi vähemmän ilmoittautuneita, tanssinopettaja Nina Lassinen kertoo.

Fortnite Style 8–12-vuotiaille pyörivät jo kolmatta vuotta, ja niiden suosio jatkuu yhä. Fortnite-pelistä tutuiksi tulleita tanssiliikkeitä opettavalla kurssilla on kuitenkin vielä tilaa.

Aikuisille on ohjelmassa sololatinoa, jossa ryhmä on jo täynnä. Liikuntapuolellakin vetävät hyvin kuntojumpat ja jooga-pilates sekä ilmoittautumisista jo täyttyneet zumba ja lavis.

Lassinen muistuttaa, että kaikkiin ryhmiin kannattaa vielä ilmoittautua, sillä varasijaltakin voi onnistua pääsemään mukaan.

Kielikurssit kaipaavat väkeä

Kielikursseja Parolan ohjelmassa on kolme, kaksi englannissa ja yksi venäjässä. Niihin kaikkiin tarvittaisiin lisää ilmoittautuneita, jotta ne saataisiin alkamaan.

Useat kurssit Vanajaveden Opistossa alkavat jo tulevana maanantaina.

Enna Hämäläinen on yksi Parolassa lasten ja nuorten kuvataiteiden kursseilla mukana olleista. Kuva: Laura Valo
Enna Hämäläinen on yksi Parolassa lasten ja nuorten kuvataiteiden kursseilla mukana olleista. Kuva: Laura Valo

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset