fbpx
Kaupunkiuutiset

Laurinmäelle 
uusi Latogalleria

Tila- ja ympäristötaiteilija Pauli Ahopelto esitteli uusia teoksiaan Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueella Janakkalassa lauantaina 11.6. avautuneessa uudessa näyttelytila Latogalleriassa. Uusi näyttelytila sijaitsee Laurinmäen historiaa huokuvan torpan pihapiirissä: museovaraston virkaa vuosikausia toimittanut, vuonna 1904 rakennettu lato tuotiin museoalueelle vuonna 1966 Sauvalan kartanon entisestä torpasta Ratalahdelta.

Pauli Ahopellon ”A-Puu-C” -näyttelykokonaisuuden perusidea peilaa kierrätettyjen materiaalien elinkaarta. Teoselementit on valmistettu pääosin käytöstä poistetusta esineistöstä. Monet niistä ovat kotoisin juuri Janakkalasta tai lähialueelta. Veistosmateriaalina on suosittu puuta ja onpa mukana ikivanhoja tervattuja kirkkopaanujakin. Näyttelyyn installoituna teokset muuntuvat nykypäivän kuvastoksi ja viestivät hilpeitäkin tarinoita.

– Teoksista ja niiden osista voi muodostaa linkkejä uuteen sekä vanhaan aikaan. Syntyy myös liittymä henkiseen maailmaan. Rajatila, johon liittyy taiteellisia viestejä, mahdollisuutta, toivoa, ikävää, mutta myös lohtua. Teokset auttavat asettumaan elämän luonnolliseen virtaukseen.  A-Puu-C -näyttelyssä asiat, kuvitelmat, haaveet ja todellisuus etenevät omalla painollaan ja omalla ajallaan, Ahopelto kertoo.

Tarttilassa, vanhalla työväentalolla työskentelevä Pauli Ahopelto on syntynyt v. 1969 Tampereella, mutta asuu Helsingissä. Parhaillaan hän toimii kuraattorina kesäisessä #Näkymä2016 -ympäristötaidenäyttelyssä Akaassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset