Kaupunkiuutiset

LED on kirkkaasti parempi vaihtoehto

LED-pohjainen valaistustekniikka on noussut kirkkaasti ylitse muiden valaisinlähteiden sekä energiatehokkuudeltaan, käyttöiältään että valon laadultaan.

– Investointina LED-valaistus ei ole nykyisillä ehdoilla ylitsepääsemätön paikka, sillä leasingvaihtoehto tarjoaa mahdollisuuden maksaa investointi sähkön kulutuksesta saatavilla säästöillä, Led Experts Finland Oy:n aluemyyntipäällikkö Kimmo Luokomaa toteaa uudesta toimintamallista.

Leasingilla pystyy uudistamaan valaistuksen niin kauppaliikkeisiin, suuriin varastoihin, liikunta- ja jäähalleihin sekä isoihin pysäköintihalleihin ilman isoa kertainvestointia. Asiakas voi ottaa avaimet käteen -kokonaisuuden suunnittelusta asennukseen, mutta myös paketin ilman asennusta, jos itsellä on edellytykset käytännön töiden järjestämiseen.

Tehtäväkenttää valaistusrintamalla riittää, sillä eri arvioiden mukaan Suomessa on LED-valaistus vasta noin viidessä prosentissa yritysten hallitsemista kohteista. Suunta on koko ajan LED-valojen lisäämiseen pelkästään energiasäästöjen vuoksi.

– Säästöt ovat merkittäviä juuri sellaisia paikoissa, missä valaistuksen täytyy olla päällä joko ympäri tai lähes ympäri vuorokauden. Onhan se iso ero kulutuksessa, kun 100-wattinen lamppu voidaan vaihtaa 25-wattiseen. Kaiken päälle valon laatu paranee ja lamppujen käyttöikä paranee, Luokomaa listaa LED-valaistuksen etuja. Luokomaa muistuttaa, että hyvällä valaistuksella on myös työturvallisuus- ja viihtyvyysnäkökulma.

– Leasingvaihtoehto ratkaisi minun osaltani valaistuksen uudistamisen ajankohdan. Tiedostimme myymälän tarvitsevan uudenlaisen valaistusratkaisun, mutta investointi pelotti. Nyt rahoitus jakautuu useammalle vuodelle, hämeenlinnalaisen vaateliike My Miloun yrittäjä Mari Huhtamäki kertoo.

Hän sanoo uuden valaistuksen tuoneen liikkeeseen selvästi uutta ilmettä.

– Mikä tärkeintä, nyt asusteiden ja kenkien värit toistuvat luonnollisemmin kuin hehkulamppujen aikaan, Huhtamäki vakuuttaa.

Myös Luokomaa painottaa kuluttajan kokemusta esimerkiksi tuoteselosteita luettaessa.

– Hyvällä valaistuksella luodaan asiakkaalla hyvät olosuhteet tutustua tarjolla oleviin tuotteisiin.

Yrityksissä päästään Kimmo Luokomaan mukaan helposti 50–75 prosentin sähkönkulutuksen säästöön siirryttäessä vanhoista ratkaisuista nykyaikaisiin ledeihin. Nykyisillä LED-lampuilla ja valaisimilla saavutetaan helposti yli 100 lm/W valoteho, joka tarkoittaa jo 90 % säästöä hehku- ja halogeenilamppuihin verrattuna. LED-lamput tykkäävät kylmästä ja syttyvät heti myös pakkasessa.

– Käytännössä kaikki maailman LED-lamput valmistetaan Kiinassa. Tärkeintä on löytää laadukas yhteistyökumppani, jonka tuotteisiin voi luottaa, Luokomaa avaa nykypäivän valaisinmarkkinoita.

Laadun lisäksi tarvitaan laajaa tuotevalikoimaa, sillä hehkulamppujen aikakaudella kehiteltiin mitä erilaisimpia polttimoita.

– Meidän valikoimassa on 1 500 erilaista tuotetta. Vielä ei ole tullut vastaan yhtään kohdetta, jota ei olisi voitu korvata LED-lampuilla, Luokomaa kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset