fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Legendaarisella linja-autoaseman grillillä on taas elämää, vaikka aluksi uusi yrittäjä luuli, ettei Hämeenlinnassa voi ihminen asua

"Tämähän on ihan vakavasti otettava kaupunki vilkkaan moottoritien vieressä. Näen täällä paljon mahdollisuuksia", sanoo tänään perjantaina Linnan burgerin avaava Mohammed Hossain Ebrahimi.
Hussein Ebrahimi ja Mohammed Hossain Ebrahimi ovat valmiina ottamaan asiakkaat vastaan. Veljekset keskittyvät burgereihin. Linnan Burger aukesi perjantaina. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Hussein Ebrahimi ja Mohammed Hossain Ebrahimi ovat valmiina ottamaan asiakkaat vastaan. Veljekset keskittyvät burgereihin. Linnan Burger aukesi perjantaina. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Linja-autoaseman legendaarinen grilli on vaihtanut omistajaa. Grillikioski kantaa nyt nimeä Linnan Burger.

Grilli on ollut koronan vuoksi kiinni ja nyt 73-vuotias Irja Harmaala päätti jäädä pois työelämästä pidettyään grilliä 22 vuotta.

Kovin pitkään uutta ostajaa ei tarvinnut odotella. Tampereella asunut Mohammed Hossain Ebrahimi löysi myytävänä olleen grillin guuglettelemalla ja kiinnostui siitä heti.

– Olen haaveillut jo viisi vuotta yrittäjyydestä. Nyt siitä tuli totta.

Hämeenlinnassa tuntuu kodikkaalta

Uusi yrittäjä ei tuntenut Hämeenlinnaa laisinkaan, vaan luuli, että kyseessä on pieni kylä.

– Ensin ajattelin, ettei Hämeenlinnassa ihminen voi asua.

Ebrahimi muutti kuitenkin mieltään, kun luki Hämeenlinnan historiaa ja kävi tutustumassa kaupunkiin.

– Tämähän on ihan vakavasti otettava kaupunki vilkkaan moottoritien vieressä. Näen täällä paljon mahdollisuuksia.

Mies on niin vakavissaan, että muutti Tampereelta Hämeenlinnaan.

– Täällä tuntuu kodikkaalta. Olen saanut todella paljon apua paikallisilta ja olen siitä kiitollinen. Vastaanotto on ollut lämmin.

Vähän parempia hampurilaisia

Ebrahimin liikeideana on tehdä premium-burgreita. Se tarkoittaa sitä, että purilaisessa on tuore naudanlihapihvi, erikoismajoneesia, salaattia ja briossisämpylä.

Erilaisia hampurilaisia on listalla useita.

– Muutakin grilliruokaa saa, mutta haluan tarjota erityisesti premium-hampurilaisia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Veljeksillä oli vielä keskiviikkona grillin rakentaminen vaiheessa, kun tulossa oli uudet keittiövälineet.

 

 

Ebrahimin on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Lidlissa ja Stadiumissa sekä auttanut ystäviensä ravintoloissa. Ihmisten palveleminen on hänelle tärkeää.

– Sen, mitä teen, haluan tehdä kunnolla ja sydämellä. En vaan voi tarjota ihmisille mitä sattuu vaan ruuan on oltava hyvää.

Aikaisemmin linja-autoaseman grilli on ollut auki viikonloppuöisin. Nyt burgereita saa myös päivällä sekä viikonloppuisin myös öisin. Apuna uudella yrittäjällä on hänen veljensä.

Ebrahimi tuli nuorena Afganistanista Saksaan ja sieltä Suomeen ryhmäkotiin Espooseen. Matka jatkui Pietarsaareen.

– Suomessa minulla on ollut olo, että olen ihmisenä arvokas. Asiat ovat olleet paljon paremmin kuin olisin ikinä voinut kuvitella.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset