Kaupunkiuutiset

Leidit klassikkoautojen ratissa

Naisten Automobiiliklubi viettää toimintansa 10-vuotisjuhlaa perinteisen päätapahtumansa Naisten Automobiiliajojen merkeissä naistenviikon sunnuntaina 23.7. Osallistumisen edellytyksenä on, että museoikäistä ajoneuvoa ajaa naiskuljettaja. Miehet ovat tervetulleet mukaan matkustajina.

Naistenpäivänä 8.3.2007 perustettu Naisten Automobiiliklubi -yhdistys järjestää vuosittain Naisten Automobiiliajot museoajoneuvoikäisillä autoilla ja erilaisia automobiileihin ja niiden aikakauden pukeutumiseen ym. kulttuurihistoriaan liittyviä tapahtumia ja retkiä.

Naisten Automobiiliklubi pyrkii vuosittain tekemään lahjoituksen hyväntekeväisyyskohteeseen. Klubissa on lähes 70 jäsentä eri puolilta Suomea. Jäsenyys ei edellytä omaa museoajoneuvoa, vaan kiinnostus naisten automobiiliharrastukseen riittää.

Koko päivän kiireetön ajotapahtuma alkaa Hämeenlinnan torilta, jonne 30–40 autoklassikkoa eri vuosikymmeniltä kokoontuu klo 9 alkaen. 70 kilometrin ajoreitille lähdetään klo 10.30 ja ajetaan Aulangon kautta Hattulan ja Hauhon seuduille pieniä luonnonkauniita teitä pitkin. Taukopaikka on Sotjalassa, Hovinkartanolla (Sotjalantie 58), jonne Leidit ajelevat Hauhon Vanhan Raitin kautta.

Hovinkartanolla viivähdetään tunnin verran noin klo 12–13 tutustuen kartanon historiaan ja näyttelyihin. Siellä autokaunottaret ovat pihapiirissä yleisön ihasteltavina. Ajokunnat ovat pukeutuneet oman ajoneuvonsa aikakauden ja tyylin mukaisiin asuihin itsensä ja yleisön iloksi.

Hovinkartanolta matka jatkuu kohti Hämeenlinnaa ja päättyy Hämeen Linnalle, jonka Eteläisellä Vallipihalla ajoneuvot ovat pysäköityinä parin tunnin ajan, noin klo 14–16.

Osallistumisohjeet löytyvät klubin kotisivulta www.naistenautomobiiliklubi.fi/Tapahtumat.

Yleisö on lämpimästi tervetullutta seuraamaan mukavaa museoajoneuvoharrastusta – naisnäkökulmasta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset