Kaupunkiuutiset

Leningrad Cowboys saapuu Wanaja Festivalin veturiksi

Ensi kesänä 12 kertaa järjestettävä Wanaja Festival on vakiinnuttanut asemansa, eivätkä järjestäjät pelkää muutamia päiviä myöhemmin Kantolassa jyrisevän AC/DC:n rokottavan Linnanpuiston yleisömääriä.

– Kantolan konsertista on tuskin mitään haittaa, mutta en usko sen tuovan meille myöskään uusia asiakkaita, Loud N´Liven pääpromoottori Kalle Keskinen arvelee.

– AC/DC:n yleisöstä ehkä 10 prosenttia on paikallisia, kun taas meidän kuulijoistamme 90 prosenttia tulee 100 kilometrin säteeltä.

Festivaali ei ole muuttamassa tulevaisuudessa Kantolaan, vaikka paikka saattaa tuotantoyhtiötä kiinnostaakin jonkun toiseen hankkeen osalta.

– Julkisuudessa on ollut puheita, että meitä painostettaisiin siirtymään tapahtumapuistoon, mutta näin ei todellakaan ole, promoottori Mikko Hansson vakuuttaa.

– Haluamme jäädä Linnanpuistoon. Jos tämä festari vietäisiin 50 000 ihmistä vetävälle keikkapaikalle, muuttuisivat sekä tyyli että tunnelma täysin. Nyt meillä on miljöö, jota parempaa ei ole kellään.

Eput ja Samuli

Heinäkuun 17. ja 18. päivänä soivassa Wanaja Festivaalissa ovat pääesiintyjinä Leningrad Cowboys ja Eppu Normaali. Molemmat veteraaniyhtyeet heittävät vuoden aikana vain muutamia keikkoja, joten järjestävät uskovat niiden vetovoimaan lujasti. Festivaalin esiintyjien lista sivuaa tukevasti Vain elämää -televisiosarjan suosiosta nauttineita artisteja. Mukana ovat Apulanta, Kaija Koo, Elastinen, Jukka Poika & Sound Explosion Band sekä Samuli Edelmann.

– Edelmannia on meiltä useasti toivottu ja olemme häntä yrittäneet saada, mutta aina hänellä on ollut kiireitä, Hansson kesrtoo.

– Nyt aikataulut saatiin viimein sopimaan ja hänen tulonsa herättää varmasti kiinnostusta.

Raskaamman rockin ystäviä hemmottelevat Stam1na sekä Mokoma ja nuoremman polven kirkkainta kaartia edustaa Haloo Helsinki! Muita esiintyjiä ovat Disco Ensemble, Olavi Uusivirta, Ile Kallio Big Rock Band, Lieminen, JVG, Apina ja Atomirotta.

Päiväkonsertti

Tapahtuma toteutetaan tänä kesänä nyt jo vakiintuneeseen tapaan kahdella lavalla. Viime vuoden tyyliin luvassa on lauantaille päiväkonsertti, mutta sen esiintyjä ei ole vielä varmistunut.

Wanaja Festivalin illat ja Vesa-Mattin Loirin tähdittämä päiväkonsertti houkuttelivat viime heinäkuussa Linnanpuistoon lähes 25 000 kävijää. Järjestäjät odottavat tulevalta festivaalille vähintään samaa yleisömäärää.

– Vaikka artistien ja tekniikan hinnat kipuavat ylöspäin koko ajan, lipunhintaa ei paljon kärsi nostaa. Sen sijaan olemme karsineet kuluja, Keskinen sanoo.

– Ohjelma on upea ja uskomme siihen, että kasvua saadaan. Festarit ovat nyt muotia.

Wanaja Festival pe-la 17.-18.7. Linnanpuistossa. Lipunmyynti Tiketissä ja Lippupisteessä 23.2. alkaen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset