fbpx
Kaupunkiuutiset

Lentävä marsu ja puhuvat silakat

SupermarsuOhjaaja Joona TenaRooleissa Ella Jäppinen, Viljami Lahti, Essi Hellén, Arttu Wiskari, Eero Ritala, Tommi Korpela, Kari Hietalahti

 

Kotimainen lastenkirjallisuus jatkaa ansiokasta elokuvaksi sovittamista, sillä Paula Norosen luoma Supermarsu riemastuttaa, koskettaa ja ottaa kantaa Itämeren suojeluun. Kirjailija Paula Noronen itse on toiminut ohjaaja Joona Tennan kanssa myös elokuvan käsikirjoittajana.

Emilia Laitinen-Nieminen (Ella Jäppinen) on alakoululainen. Hänen paras ystävänsä on koulukiusattu Simo (Viljami Lahti), jonka isällä on rannassa leväruokakioski. Emilia haluaisi puolustaa Simoa, mutta ei oikein uskalla. Samaan aikaan läheisen poukaman silakat kärsivät margariinitehtaan saasteista ja pistävät kalabaliikin pystyyn. Kun lemmikkimarsu puree Emiliaa, hän muuttuu Supermarsuksi. Sitä vahvistaa siemaisu vetää marsun juomapullosta.

Supermarsu on hauska, raikas ja ihanan oikeamielinen elokuva, jossa on runsaasti tehosteita. Silakat hyppivät ja puhuvat murtaen ruotsia, taksi lentää ja Supermarsu on mainio nököhampainen karvapallukka. Yhdistelmä toimii erinomaisesti, eivätkä tehosteet tukahduta tarinaa ja hienoja näyttelijäsuorituksia. Lopulta kysymys on rohkeudesta toimia kiusaamista vastaan.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset