Kaupunkiuutiset

Lentäviä lautasia ilmassa

Frisbeegolfista on tullut suosittu laji viime vuosina, joten päätimme käydä katsastamassa sen.

Kuten arvata saattoi, niin eihän siitä pelistä meinannut mitään tulla. Kiekot lentelivät sinne ja tänne, mutta 7. väylän kohdalla alkoivat kiekot sitten liitää haluttuunkin suuntaan ja peli pääsi kunnolla alkamaan.

Emme tiedä harrastaako kukaan tätä lajia yksin, mutta porukassa tämä ainakin oli viihdyttävä kokemus. Oli mukava rentoutua raskaan työpäivän jälkeen ja ottaa leikkimielellä kisaa radan herruudesta. Hetkinen… voisihan sitä frisbeegolfia kokeilla pelata talvellakin. Sehän antaisi mukavasti haastetta peliin, rämpiä umpihangessa 20 asteen pakkasessa. No takaisin asiaan.

 

Pelin periaatehan on sama kuin perinteisessä golfissa, eli rata yritetään päästä läpi mahdollisimman vähin heitoin. Pelivälineinä toimivat eri heittoetäisyyksille suunnitellut frisbeekiekot. Draiverilla heitetään pitkää matkaa, mid-rangella tarkempi lähestyminen ja putterilla koriin heitto.

Jos lajia tekee mieli kokeilla, niin kolmen kiekon settejä saa 15–30 euron hintaan. Ilmaisia ratoja löytyy Hämeenlinnasta ainakin neljä. 12-väyläinen frisbeegolfrata Hämeenlinna (Parolantie 117), 21-väyläinen Härkälinnan frisbeegolfrata (Utterintie 48), 9-väyläinen Rantasipi Aulanko (Aulangonkuja 1b) ja 9-väyläinen Wuolteen kartano (Pokkarintie 35).

 

Toimittaja: Sami Stranden

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset