Kaupunkiuutiset

Leo Mäkinen Hattulan vuoden yrittäjäksi

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Hattulan Yrittäjät palkitsivat yrittäjä Leo Mäkisen Hattulan vuoden yrittäjinä. Hänen yrityksensä on Superviinuri Leo Mäkinen. Ansiokkaasta ja tuloksia tuottavasta yritystoiminnasta myönnetty palkinto luovutettiin Hattulan Yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Yrittäjänä itsensä työllistävä koomikko Leo Mäkinen työskenteli aiemmin tarjoilijana. Laman myötä 1990-luvun työelämän epävarmuus iski myös ravintola-alalle. Mäkinen päätti ryhtyä oman onnensa sepäksi eli esiintyväksi taiteilijaksi ja alkoi kehitellä aiemmin työporukan pikkujoulujen huvitukseksi luomaansa Superviinuri roolihahmoa.

– Superviinuri on lama-ajan lapsi. Vuonna 1993 tein koekeikkoja ja seuraavana vuonna aloitin esiintymisen rahaa vastaan.

Toiminimen perustaminen tyssäsi tuolloin verottajan tulkintaan, etteivät mies ja ääni olleet oikeaa yrittäjyyttä.

Neljä vuotta hän esiintyi verottajan edellyttämällä tavalla palkkasuhteessa asiakkaisiinsa. Sitten hän sai kuulla, että verottaja olisi muuttanut kantaansa esiintyvien taiteilijoiden yrittäjyyteen.

Leo Mäkinen kannustaa rohkeasti kokeilemaan siipiään yrittäjänä, jos jollain on jokin taito tai osaamista, jonka hyödyntämistä miettii.

– Työttömyyden uhka sai minut lähtemään yrittäjäksi. Suosittelen oman osaamisen muuttamista yritystoiminnaksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset