fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Leuto talvi on rokottanut Korttelikiekon otteluita – Lopputurnaus toteutuu joka tapauksessa

Korttelikiekkoon ehtii vielä ilmoittautua mukaan, sarjan puuhamies Jarkko Savijoki kannustaa. Vaikka ottelut ulkojäillä jäisivät vähiin, lopputurnaus on kokemisen arvoinen tapahtuma. Kuva: Markku Tanni
Korttelikiekkoon ehtii vielä ilmoittautua mukaan, sarjan puuhamies Jarkko Savijoki kannustaa. Vaikka ottelut ulkojäillä jäisivät vähiin, lopputurnaus on kokemisen arvoinen tapahtuma. Kuva: Markku Tanni

Ilmatieteen laitos lupaa loppuviikolle muutaman asteen pakkasta. Korttelikiekon raatilaiset ovat viime aikoina seuranneet säätiedotuksia silmä kovana, sillä vesikelien takia otteluja ei voida tällä hetkellä pelata.

– Viime viikolla saatiin muutama ottelu pelattua, mutta ulkojäiden osalta tilanne on nyt huolestuttava, sarjan puuhamies Jarkko Savijoki huokaa.

– Toivottavasti pakkasta vielä tulee. Kentän saaminen pelikuntoiseksi vie ainakin muutaman päivän tai lähemmäs viikon.

Vielä ehtii mukaan

Kiekkoilukelien kannalta yhtä huonoa alkuvuotta ei ole näillä seuduilla aikoihin nähty.

– Ainakin 4-5 talvea taaksepäin ovat olleet ihan hyviä ja viime vuonnakin saimme melkein kaikki pelit pelattua.

Vaikka ulkojääsarja jäisikin aivan tyngäksi, Korttelikiekon lopputurnaus toteutetaan suunnitelman mukaan 7.–8. maaliskuuta Jääliikuntakeskus Hakiossa,

– Vielä ehtii ilmoittautua mukaan. Ulkojäät ovat sitä aidointa Korttelikiekkoa, koska ottelut pelataan joukkueiden omilla alueilla, mutta lopputurnaus on hieno ja kokemisen arvoinen tapahtuma, Savijoki sanoo.

Neljäs vuosikymmen

Osuuspankin sponsoroima ja talkoovoimin toteutettu OP-Korttelikiekko käynnistyi tammikuun puolivälissä jo 33. kerran.

Aloitteleville pienille pelaajille tarkoitetun sarjan perustivat tunnetut kiekkomiehet Hannu Savolainen, Veikko Pulli sekä Matti ja Kaarle Tie. Vuosikymmenten saatossa Korttelikiekosta ovat ponnistaneet maailmalle muiden muassa Niko Kapanen, Antti Miettinen, Riku Hahl, Juuse Saros sekä Joni ja Eetu Tuulola.

Kaikille pojille ja tytöille avointa sarjaa pelataan ilman kilpailullisia tavoitteita. Tänä vuonna nuorimpien sarja on vuonna 2013 ja myöhemmin syntyneille. Vanhimmat ovat ikäluokkaa 2009.

Yhdistää ihmisiä

Toimintaan pääsee mukaan 15 euron pelaajamaksulla, joka kattaa ulkojääsarjan ja lopputurnauksen. Pakollisia varusteita ovat vain ristikollinen kypärä ja kaulasuoja.

– Korttelikiekko on monelle helppo ja edullinen tapa ottaa ensimmäinen askel harrastuksen pariin, mutta sillä on laajempaakin vaikutusta, Savijoki pohtii.

– Sarjalla on myös suuri yhteisöllinen merkitys alueiden nuorille ja heidän vanhemmilleen.

Korttelikiekko

Hämeenlinnan seudun aloittelevien kiekkoilijoiden sarja, jota pelataan aluejoukkuein.

Pelattu kaudesta 1987–88.

Järjestetään talkoovoimin Osuuspankin sponsoroimana.

Korttelikiekon ulkojääsarja pelataan tammi-helmikuussa . Lopputurnaus järjestetään 7.–8. maaliskuuta Jääliikuntakeskus Hakiossa.

Pelataan viidessä ikäluokassa. Nuorimmat ovat 2013 ja myöhemmin syntyneitä, vanhimmat 2009 syntyneitä.

Joukkueet kantavat NHL-seurojen tai -kaupunkien nimiä: Montreal (keskusta–Myllymäki), Philadelphia (itäinen kantakaupunki), Toronto (eteläinen kantakaupunki), Edmonton (Jukola), Chicago (Hattula) ja Dallas (Turenki).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset