Kaupunkiuutiset

Levymekan neliöt nelinkertaistuivat

Kaksi vuotta musiikki-ihmisiä Hämeenlinnassa palvellut Levymekka katosi Kirkkorinteestä.

Tiedosta ei tarvitse hätääntyä. Äänilevyjen erikoisliike vain vaihtoi osoitetta Palokunnankadulle, jonka ansiosta Levymekan neliömäärä nelinkertaistui kertaheitolla.

– Kirkkorinteen tiloissa oli 17 neliömetriä, takahuone mukaan lukien. Nyt neliöitä on noin 70, Tintti ja Pekka Sarkkinen myhäilevät remonttitöiden keskellä.

Sarkkisten mukaan uudet tilat ovat olleet hakusessa jo pidempään. Viime joulusesonki oli viimeinen niitti muuttopäätökselle.

– Kirkkorinteen tilat olivat ahtaat, kun levyjä oli pläräämässä pelkästään kahdeksan ihmistä. Monesti vitsailtiin, että sinne olisi oven sijasta voinut asentaa luukun, kuten kioskeissa.

Uudet tilat mahdollistavat laajemman vinyylitarjonnan. Cd-levyjäkään ei toki ole unohdettu.

– Pystymme pitämään vinyyliä esillä kaksinkertaisen määrän edelliseen verrattuna. Cd-levyille valmistuu oma seinä.

Vuoden alku osoitti sen, ettei vinyyli ole katoavaa kansanperinnettä, vaikka fyysiset levyt ovat tehneet viime vuosina tilaa digitaalisille julkaisuille.

– Tammikuussa vinyyli meni myynnissä cd:n ohi. Kokonaismyynnistä 70 prosenttia oli lp-levyjä. Edelleen on ihmisiä, jotka haluavat pyöritellä levynkansia käsissään musiikkia kuunnellessa, Pekka sanoo.

Kuin olohuone

Levymekka on asettumassa hiljattain hautajaisiaan viettäneen Pelihuone Enterin liiketiloihin.

– Kosken Antin kanssa oli ollut puhetta yhteistyöstä. Kun Antti tarttui uusiin kansainvälisiin haasteisiin, niin hän tarjosi meille näitä tiloja.

Näyteikkunan ääreen asettuu liikkeen ajanvietto- ja pelipuoli.

Levymekka välittää musiikin ohessa jatkossa myös lauta- ja retropelejä sekä klassikkoelokuvia ja muuta erikoistavaraa myös verkkokaupan kautta.

Palokunnankadulle avautuu olohuonemainen levykauppa. Avajaisia vietetään perjantaina ja lauantaina.

– Peli-illat jatkuvat. Suunnitteilla on myös muuta aktiviteettia, kuten satunnaista elävää musiikkia ja Suiston Musavisaan preppaavia iltamia, uusia ideoita pursuava Sarkkisen pariskunta iloitsee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset