Kaupunkiuutiset

Lihakset rennoiksi kuumilla kivillä

Syksyn tullen hemmotteluhoitojen suosio kasvaa, ja yksi suosituimmista hoidoista on kuumakivihieronta.

Kauneushoitola Day Spa Studio Feel It, jolla on toimipisteet Tampereella ja Levillä, avasi marraskuun alussa toimipisteen myös Hämeenlinnan Vanajanlinnaan Golf Clubin saunaosaston yhteyteen.

Hämeenlinnassa hoitola tarjoaa kosmetologipalveluiden ja vartalohoitojen lisäksi muun muassa Hot Stone -kuumakiviterapiahierontaa.

Kuumakivihieronnassa kivistä huokuva lämpö on olennainen tekijä. Myös tila on lämmin ja himmeästi valaistu. Ilmassa leijuu eteeristen öljyjen tuoksu. Taustalla soi musiikki.

Kosmetologi Emilia Salonen aloittaa käsittelyn lämmittämällä ja tunnustelemalla asiakkaan selkää käsin pyyhkeen lävitse. Sen jälkeen hän levittää selkään ja hartioille lämmintä, tuoksuvaa viinirypäleöljyä.

– Tämä on kokonaisvaltaista hoitoa, johon ei ole yhtä ainoaa oikeaa kaavaa. Tuoksut, öljy ja rauhallinen tunnelma ovat olennainen osa hoitoa. Hierontaöljy imeytyy samalla myös ihoon ja hoitaa sitä, Salonen kertoo.

Hieronnan voi ottaa tarpeen mukaan joko puoli- tai kokovartalolle. Hierontaan käytettävät pyöristetyt kivet kuumennetaan vesihauteessa sopivan lämpöisiksi. Kivet eivät saa polttaa, mutta niiden pitää olla riittävän lämpimiä.

Aluksi Salonen hieroo asiakasta lämpimin käsin, ja vasta sen jälkeen hän ottaa kivet käyttöön.

– Kiviä liikutellaan rauhallisin liikkein, jolloin lämpö leviää selkään. Kiviä on erilaisia ja erikokoisia, ja niitä voi käyttää aina sopivasti tarkoituksen mukaan.

Salonen hieroo lämpimillä kivillä pitkin, rauhallisin liikkein. Kipukohtiin keskitytään tarvittaessa perusteellisemmin. Kun selkäpuolta on hierottu puolisen tuntia, asiakas kääntyy selälleen ja hieroja ottaa käsittelyyn hartiat ja olkapäät. Hieronta kestää kaikkiaan 50 minuuttia.

Vanajanlinnan kauneushoitolan palvelut ovat tarjolla kaikille, eivät pelkästään hotellin asiakkaille. Asiakas voi ennen hoitoa tai hoidon jälkeen käydä saunassa, suihkussa tai vaikkapa poreammeessa, jonne tosin täytyy ottaa uimapuku mukaan. Pyyhkeet, kylpytakki sekä puhdistava makuvesi kuuluvat hoitoon.

– Täällä on hoidon jälkeen mahdollisuus rentoutua rauhassa, Salonen vakuuttaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset