Kaupunkiuutiset

Liikenteen salat aukeavat puistossa

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta astuessamme Kaurialan liikennepuistoon, jossa on jo vilinää ja vilskettä vaikka kello on vasta hieman yli kymmenen.

Polkuautoja ja pyöriä vilisee ohi tuon tuosta seistessämme liikennepuiston suojatiellä odottamassa ylitsepääsyä. Lopulta kohtelias miehenalku antaa meille tietä ja pääsemme lähempää nappaamaan kuvan liikennepuiston lakia ja järjestystä pitävästä patsaasta.

Järjestystä pitävät yllä myös liikennepuistossa työskentelevät nuoret, Cia- Lotta Suomalainen, Kristian Kärri ja Oona Lehtonen.

 

Puistossa käy päivittäin 1–50 vierailijaa, säästä riippuen. Vaikka liikennepuisto on pääsääntöisesti suunnattu lapsille, saavat aikuisetkin halutessaan polkea itsensä liikenteen sekaan ja näyttää pienemmille esimerkkiä. Kuten kuinka ilmoittaa muille kääntymisestä ja sen turvavälin pitämisestä.

Puistosta saa sen aukioloaikoina lainata maksutta isoja ja pieniä polkuautoja sekä pieniä polkupyöriä ja kypäriä. Omallakin pyörällä voi halutessaan tulla harjoittelemaan liikenteen saloja, mutta moottorikäyttöisillä kulkuneuvoilla ei puistoon ole asiaa.

Puistosta löytyy myös Kekkilän hyötypuutarha josta kuka tahansa saa poimia mukaansa yrttejä kestävän käytön periaatteella. Kaurialan liikennepuisto sijaitsee osoitteessa Torikatu 22, Hämeenlinna.

 

Toimittaja: Sami Stranden

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset