Kaupunkiuutiset

Liiketalo on vaikea löytää

Muotiliike Butik Ai-La on sijainnut muuttonsa jälkeen jo vuoden ajan Turengin Liiketalossa Torikadulla. Silti asiakkaat yhä pyörivät ympäriinsä, eivätkä useinkaan löydä kysymättä perille.

– Edes oman paikkakunnan ihmiset eivät tiedä, mikä on Liiketalo, vaikka teksti lukee talon päädyssä. Paras neuvo on, kun sanotaan, että liikkeemme on samassa talossa kuin Laurellin leipomo mutta toisella puolella rakennusta, yrittäjä Aila Mahrberg sanoo.

Butik Ai-Lalla on tullut Turengissa jo 23 vuotta täyteen. Mahrberg luonnehtii putiikkiaan yksilöllisiä vaatteita ja asusteita myyväksi liikkeeksi ja vaihtoehdoksi massamuodille. Suurin osa asiakkaista tulee kauempaa, Helsingistä ja Tampereelta asti.

Sekä Aila että hänen liikkeessä työskentelevä tyttärensä Sanna Mahrberg ovat kouluttautuneet pukeutumisneuvojiksi, joten heiltä saa myös tietoa materiaaleista sekä väri- ja kokoanalyyseja.

– Kolmas työntekijämme on Raija Riva. Tätä työtä ei jaksaisi, ellei olisi hyvä henkilökunta, 75-vuotias Aila Marhberg sanoo.

Mahrberg on tunnettu myös siitä, että hän on ollut järjestämässä useita hyväntekeväisyystapahtumia. Vielä yksi ainakin olisi hänen mukaansa viritteillä, kunhan vain paikka sille löytyisi.

Kesän värit ja isokuvioiset kuosit loistavat Butik Ai-Lan vaaterivistöissä jo huhtikuussa. Vaaleanpunainen on Mahrbergin mukaan nyt aivan hittiväri, mutta räväköitäkin sävyjä löytyy muun muassa mekoista.

– Housuissa on vauhtiraitoja, vetoketjuja punteissa, sporttihenkisyyttä, timantteja ja strasseja. Farkuissakin on kimallusta ja värejä, hän kertoo.

Mahrberg ostaa enimmän osan myytävistä merkkivaatteista Pariisista ja Italiasta. Koruja ja laukkuja hän on itsekin tuonut ulkomailta, mutta yleensä agentti hankkii niitä.

– Olen tehnyt tätä työtä yli 40 vuotta, joten minulla on kanavia joka puolelle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020