Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

”Liikunta on kivaa”

Pirkko Saarikiven paino on pudonnut ja itsetunto
kohentunut uuden harrastuksen ja ruokavalion myötä.
Pirkko Saarikivi (vas.) on saanut elämäänsä uutta iloa ja pirteyttä Tuija Loukimon vetämässä liikuntaryhmässä.

Lea Karmala

Hämeenlinnalaista Pirkko Saarikiveä, 61, tuskin enää tunnistaa viisi vuotta sitten otetusta valokuvasta. Nyt hän on kymmenen kiloa laihempi ja aikaisempaa terveemmän ja hyvinvoivemman näköinen.

Työkaveri sai aikoinaan houkuteltua Pirkon mukaan Tuija Loukimon vetämään laihdutusryhmään. Siitä alkoi liikuntaharrastus, josta tuli koko olemuksen ja olon muuttava elämäntapa. Viime ajat hän on harrastanut Tuijan ohjauksessa ilman ryhmään kuulumista.

Tuija vie ryhmäläisiään liikkumaan erilaisiin paikkoihin, kuten maastolenkeille, vesialtaaseen ja omalle minikuntosalilleen. Yhdessä on katsottu myös ruokavaliota ja puhuttu painonhallinnasta.

– Aluksi kävimme vesijumpassa. Sen jälkeen harrastukseni on ollut hitaasti kiihtyvää. Aina oikein odotan, koska olisi taas jotain, johon voin mennä mukaan. Vaikka tykkään laiskottelusta, nyt on ihan pakko lähteä joka päivä ainakin kävelemään, Pirkko hymyilee.

Kuntosalilla Pirkko haluaa aina itselleen ohjausta. Jos hän tekee jotain väärin, Tuija on heti neuvomassa oikean tavan.

Tuija ja Pirkko ovat ystävystyneet yhteisen harrastuksen parissa. Heille on myös kehittynyt omanlaisensa ronski huumori, jota muut välillä vähän hätkähtävätkin. Nauru raikuu vähän väliä, kun naiset vaihtavat kuulumisia.

– Meillä on aina hauskaa yhdessä. Tuijan jumpissa ja salilla me vaan käkätetään, mutta silti tehdään kaikki kunnolla. Siellä on pakko nauraa itselleen, se on parasta naurua. Mutta vaatteilla me ei salilla koreilla, eikä oteta selfieitä, he herskyvät.

– Pirkko on yksi kovakuntoisimmista ryhmäläisistä. Hänellä on jäätävä liikkuvuus ikäisekseen, ja hän on notkeampi kuin moni nuorempi, Tuija kehuu ystäväänsä.

Tuija muistuttaa myös, että liikunta on lääke moneen asiaan. Jos vaikka masentaa, fyysinen ponnistelu helpottaa oloa.

Hiljattain Tuija pyysi hiljattain Pirkkoa listaamaan, mitä plussia ja miinuksia kulunut tavoitteellinen puoli vuotta ryhmässä on tuonut mukanaan.

Pirkon laatimassa luettelossa hyvää ovat seuraavat asiat: olo on entistä paljon kevyempi, iloisempi ja pirteämpi, vaatekoko on pienentynyt, itsekuri kasvanut, lähes puoli vuotta on kulunut ilman karkkia, ulkonäkö on parantunut ja itsetunto kohentunut, mistään ei ole tarvinnut luopua, voi tehdä vain vain valintoja, ja liikunta on kivaa.

–– Myös päikkärit ovat jääneet pois. Ja moni on sanonut, että näytän nyt niin iloiselta, hän kertoo.

Miinuksia Pirkon listassa on vain pari: osa vaatteista on jäänyt liian isoiksi ja kaveriporukka pitää joskus niuhona.

Jumppien lisäksi Pirkko harrastaa hyötyliikuntaa. Työmatkat taittuvat talvella kävellen ja muulloin pyörällä.

Lenkeillään Pirkolla on aina kamera mukana, sillä hän harrastaa myös valokuvausta. Linssiin osuvat niin luonnonilmiöt, kauniit kasvit ja maisemat kuin matkan varrelle osuvat eläimet. Yhtenä harrastuksena hänellä on vielä korttien tekeminen. Ja miehensä Mikon kanssa hän on innostunut käymään katsomassa naisten lentopallopelejä. Kipinä penkkiurheiluunkin tuli omasta liikuntaharrastuksesta.

Tuija Loukimo vetää liikuntaa taas syksystä lähtien. Voutilakeskuksen altaassa ryhmät jumppaavat tiistaisin ja keskiviikkoisin, ja sinne mahtuu mukaan 15 osallistujaa. Tuijalta voi kysyä vapaita paikkoja. Lisätietoja löytyy nettisivuilta www.firefoxfitness.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset