Kaupunkiuutiset

Liikuntaa vauvasta senioriin

Linja-autoaseman talossa vietetään 20. elokuuta uuden fitStation-kuntoiluaseman virallisia avajaisia. Yritys jatkaa aiemmin Saarioisilla olleen myFlow’n toimintaa. Muutto toi myös uusia tuulia jumppatarjontaan.

– Tunnit alkoivat testimielellä jo tämän kuun alussa, ja peruslukkari lähtee pyörimään 23. elokuuta. Vielä on aikaa tulla testaamaan tunteja ja uusia tiloja tarjoushinnalla. Halusimme kynnyksen todella matalaksi kokeilla erilaista liikuntaa, yrittäjät Liisa Korhonen, Anne-Marie Kainulainen ja Reija Siltanen sanovat.

Keskustan uusissa tiloissa yrittäjät perheineen ovat remontoineet ja sisustaneet paikkoja kuntoon kesän ajan. Sali on nyt aikaisempaa isompi, ja välineitä on hankittu lisää.

– Tankoja on nyt 16, ennen niitä oli kymmenkunta. Ne kaikki ovat myös pyöriviä. Kuntotunnille mahtuu aikaisemman 25 sijaan 35-40 jumppaajaa. Meillä onkin suuren salin ansiosta kaikki mahdollisuudet, ja olemme todella innoissamme, kolmikko iloitsee.

Salitiloja, joita yrittäjät kutsuvat kuntopysäkeiksi, on vuokrattuna lisäksi Tuomelan koulusta, Seminaarin koulusta ja Elenia-areenasta.

FitStationissa on yrittäjien mukaan tarjolla liikuntaa kaiken ikäisille ja kuntoisille niin, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan porukan. Ryhmäliikuntatuntien lisäksi on tankotanssi-, akrobatia- ja tuolitanssitunteja.

– Valikoimamme on yhtä laaja kuin aiemminkin, viikossa yhteensä 43 erilaista tunti-ikkunaa. Joukossa on monia tunteja, jotka sopivat myös senioreille (s-merkki), mutta nyt haluamme tarjota aivan omiakin tunteja vanhemmille ihmisille. Seniorit ovat niitä kyselleet.

MyFlow´ssa hyvin suosittuja ovat olleet muun muassa vauvajumppa, lasten akrobatiatunnit, tankotanssi ja peruskuntotunnit.

– Meillä on myös uusia marginaalitunteja, kuten heels, jota ketkutellaan korkkareilla, ja lavis, joka perustuu lavatansseihin mutta on jumppaa. Pienenä tuottajana yritämme etsiä omannäköistämme tarjontaa. Esimerkiksi burleskituolitanssia ei ole muualla, Korhonen, Kainulainen ja Siltanen kertovat.

Jos mikään edellä mainituistakaan ei nappaa, vielä on jäljellä fascial, joka huoltaa kehon sidekudosverkkoa.

Toimipaikan ollessa nyt aivan kaupungin keskustassa, fitStationin ohjelmassa on nyt myös lounasjumppaa maanantaisin kello 11. Sen vakuutetaan sopivan aivan kaikille. Myös perjantainen aamutunti kello 7-8 palaa taas tarjontaan. Päivän varhaisjumppa on lihaspainotteista.

Yrittäjät rohkaisevat kysymään henkilökunnalta, mikä tunti kullekin käy parhaiten. He ohjaavat sopivaan ryhmään.

FitStationin tilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Sisäänkäynti on linja-autoaseman takapuolella, ensimmäisessä kerroksessa ovat sali, toimisto ja pikapukkarit. Toisessa kerroksessa ovat kaapilliset pukuhuoneet ja suihku.

Sisustuksessa yrittäjät ovat käyttäneet paljon kierrätysaineksia. Esimerkiksi toimistopöytä on koottu puisista siirtolavoista.

Linja-autoaseman takainen laaja pysäköintialue on kuntoiluaseman asiakkaiden käytettävissä kello 16:n jälkeen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset