Kaupunkiuutiset

Liikuntalukkari – maksutonta liikuntaa yläkoululaisille

Lasten Liikunnan Tuki ja Hämeenlinnan kaupunki jatkavat yhteistyössä alueen seurojen ja muiden liikuntatoimijoiden kanssa viime keväänä alkanutta nuorten Liikuntalukkari-toimintaa. Liikuntalukkariin on koottu nuorille maksutonta matalan kynnyksen liikuntatoimintaa Hämeenlinnassa.

Liikunnallinen toiminta sijoittuu pääasiassa heti koulupäivän jälkeen klo 14–18 väliseen aikaan ja erilaisia ryhmiä löytyy useita jokaiselle päivälle. Liikuntaryhmissä nuoret pääsevät kokeilemaan mm. crossfitia, kuntosalia, palloilulajeja, tanssia, kiipeilyä tai keilausta.

Painotus ryhmissä on yläkouluikäisissä nuorissa, mutta osaan pääsee mukaan myös alakoululaisia. Toiminta on avointa kaikille, liikuntataidoista tai liikunnallisesta aktiivisuudesta riippumatta. Toimintaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista eikä sitoutumista, vaan ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä suoraan ohjaajalle.

Osa toiminnasta järjestetään koulujen saleissa, osa kaupungin eri liikuntapaikoilla tai toimijoiden omissa tiloissa. Koulujen omilla höntsävuoroilla olevien Lasten Liikunnan Tuen ohjaajien ja Zapway-perheliikuntatoiminnan ohjaajien lisäksi ohjaajina toimivat muiden muassa urheiluseurojen asiantuntevat lajiohjaajat.

Liikuntalukkari on osa Hämeenlinnan kaupungin Liikkuva Koulu -toimintaa. Hämeenlinna on mukana valtakunnallisessa Liikkuva Koulu -ohjelmassa, joka on tämän hallituskauden yksi kärkihankkeista. Hämeenlinnassa hanke kulkee nimellä Lapsen, nuoren ja perheen liikkuva päivä. Liikuntalukkarin mahdollistavat yhteistyössä Lasten Liikunnan Tuki, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan Liikuntahallit, Zapway-perheliikunta ja paikalliset urheiluseurat sekä -toimijat.

Kalenteri kokonaisuudessaan on nähtävissä osoitteessa http://www.lastenliikunnantuki.fi/Kouluikaiset/hoentsaeae-haemptonissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset