fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Liisa Korhonen: "Se on ajan kuva, että olet guru tai et mitään" - Fitstation näyttää, mitä kaikkea ohjaajat ja asiakkaat osaavat

Kymmenvuotias Fitstation juhlii näyttämällä ohjaajien ja asiakkaiden taitoja.
Reija Siltanen on ollut alusta asti mukana Fitstationilla ohjaajana, mutta vasta viimeiset kaksi vuotta yrittäjäkumppanina Liisa Korhoselle. Naisten toimintaa ohjaa kokeilunhalu ja huumori. Kuva: Tuulia Viitanen
Reija Siltanen on ollut alusta asti mukana Fitstationilla ohjaajana, mutta vasta viimeiset kaksi vuotta yrittäjäkumppanina Liisa Korhoselle. Naisten toimintaa ohjaa kokeilunhalu ja huumori. Kuva: Tuulia Viitanen

Reija Siltanen on tällä viikolla saanut olla ostamassa tissiteipeistä lähtien kaikenlaista kummallista, mitä ei liikunnanohjaajan normityöviikkoon kuulu.

– Tässä sulle vähän tarroja, sanoo Fitstationin yrittäjäkumppani Liisa Korhonen astuessaan sisään kuntoiluasemalle Hämeenlinnan linja-autoasemalla.

Tarroilla on tarkoitus tehdä someseinä, jossa voi kuvauttaa itseään. Naiset valmistelevat parhaillaan yrityksensä kymppisynttäreitä, joita vietetään lauantaina Palokunnantalolla. Ensimmäistä kertaa juhlitaan isosti gaalan merkeissä, ja näytetään uloskin mitä osataan.

– Meillä on aivan huikeita kykyjä asiakkaissa ja ohjaajissa, Siltanen kertoo.

Muutama askel edellä

Fitstationin toimintaa määrittelee huumori ja ennakkoluulottomuus.

– Rakkaudesta lajiin. Pomppisin tuolla jossain joka tapauksessa, niin miksen voisi saada siitä vähän palkkaakin. Niin kauan tätä tehdään, kun on kivaa, Liisa Korhonen pohtii.

Siltasen ja Korhosen mukaan toimintaa ohjaa kokeilunhalu.

– Reija on valtavan luova. Hän lähtee ennakkoluulottomasti kokeilemaan ja kehittelemään erilaisia tunteja, Korhonen kehuu.

Fitstationilla onkin ohjelmassa korkokenkätanssia, ilmajoogaa, tuolitanssia, ilma- ja lattia-akrobatiaa, kattokuminauhatunteja, tankotanssia ja erilaisia sirkustunteja lapsista seniori-ikäisiin.

– Kun on muutaman askeleen edellä, pärjää nyrkkipajana.

Laajentumistakin on harkittu, mutta yrittäjät haluavat pitää toiminnan riittävän simppelinä ja paineettomana.

Kynttilää poltetaan molemmista päistä

Työt on jaettu niin, että Siltanen on kokopäivätöissä kuntoasemalla. Korhosella on päivätyö opettajana, mutta illat hänkin ohjaa jumppia.

– Tämä on hyvä ratkaisu. Kymmenen vuoden aikana on kokeiltu kaikenlaista, mutta nyt toiminta on kotoisinta ikinä, alusta asti mukana ollut Korhonen sanoo.

Nykyään kuntoilu- ja terveysbuumi jyllää. Korhosen mukaan moni polttaa kynttilää molemmista päistä ja myös keskeltä.

– Tavoitteet ovat monella liian kovia eikä mietitä oikeasti, tuntuuko liikunta hyvälle. Se on ajan kuva, että olet guru tai et mitään.

Omistajat ovatkin saaneet asiakkailta paljon palautetta siitä, että näyttävät itse normaaleilta, vaikka vetävät paljon erilaisia ryhmäliikuntatunteja.

– Ehkä siksi meillä käy paljon tosi tavallisia ihmisiä asiakkaina, koska meidänkin filosofia on tervejärkisyys.

 

Koko perheen 10-vuotisjuhlagaala lauantaina kello 18 Palokunnantalolla. Liput on jo loppuunmyyty puolitoistatuntiseen esitykseen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset