fbpx
Kaupunkiuutiset

Linna Golf putsasi palkintopöydän

Golflehden Kenttäranking 2015 -tutkimus toteutettiin lokakuussa sähköpostikyselynä, joka lähetettiin yli 120 000 osoitteeseen. Tutkimuskyselyyn vastasi 7,2 prosenttia Golfliiton jäsenseuroihin kuuluvista pelaajista ja yksittäisiä kenttäarvioita kertyi yli 44 000 kappaletta. Vastaajia pyydettiin arvioimaan kahden viimeisen vuoden aikana pelaamiaan kenttiä kahdeksalla eri arviointikriteerillä, asiakastyytyväisyysmittarilla sekä vapaakenttävastauksella.

Vanajanlinna Golf & Country Club nappasi ykkössijan peräti kuudessa kategoriassa: paras golkenttä, paras suunnittelu, paras kunto ja viimeistely, paras kokonaispalvelu, paras ravintola sekä tyytyväisimmät jäsenet.

– Tällaisia asioita ei voi koskaan ennustaa, vaikka kuinka töitä tehdäänkin, Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo pohtii.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tutkimus tehtiin pelkästään käyttäjien kautta ja se on hyvä. Kyselyllä lähdettiin hakemaan sitä kokonaiselämystä, mitä kenttä pystyy tarjoamaan ja sehän on aina hyvin subjektiivinen kokemus.

Keskitalon mukaan Linna Golfin kokonaisvaltaisen menestyksen takana on pitkä kehityksen kaari.

– Pekka Vihma ja Mika Walkamo ovat jo kauan olleet hyvin lähellä golfia ja samalla tuoneet kentällekin Vanajanlinnalle ominaisen palvelukulttuurin, jonka henkilökohtaisuus on silmiinpistävää.

Leikatut karheikot

Tutkimuskyselyssä golfin harrastajia kiinnostanee eniten se, millaisilla ominaisuuksilla Suomen parhaan kentän titteli on saatu.

– Kentän ja varsinkin viheriöiden kunto on meillä aina keskimääräistä parempi, Keskitalo kertoo.

– Pelattavuuden kannalta olennaisia ovat reuna-alueet. Kun karheikkoja leikataan koko ajan, pallo löytyy helposti ja peli pääsee jatkumaan.

Kentällä on 10 vuoden aikana leikattu viheriöitä kävellen 45 000 kilometriä ja niitä on ilmastoitu sekä hiekotettu 120 kertaa, 160 000 bunkkeria on haravoitu ja hiekkaa on levitetty pelialustoille niin paljon, että väylien korkeus on noussut noin 10 senttiä.

– Laatu ei ole syntynyt ilmaiseksi eikä sattumalta. Kiitos kuuluu Leskisen Markulle, joka on kenttämestarina todellinen velho.

– Tim Lobbin suunnittelema kenttä on puistomainen, vaihteleva ja väylät ovat selkeästi omina kokonaisuuksinaan. Avauksille on hyvin tilaa, mutta mitä lähemmäksi viheriöitä mennään, sitä haastavammaksi pelaaminen tulee. Lähipelin merkitys korostuu ja sehän on golfin sydän.

Paketti kunnossa

Parhaan kentän kisassa kakkosijalla oli Viipurin Golfin Etelä-Saimaa Lappeenrannasta ja pronssilla oli Ålands Golfklubbin Slottsbanan. Suomen 147 kentän arvioinnissa hyvin pärjäsi myös 17. sijalle noussut Tawast Golf. Hattula Golf, Peltola Golf sekä Aulangon Hugo mahtuivat 9-reikäisten kenttien kymmenen parhaan joukkoon.

– Euroopassa satsataan paljon kenttien palvelutasoon, koska tietyille alueille keskittyneinä niiden on tehtävä paljon töitä erottuakseen massasta.

– Suomessa kenttiä on aika harvakseltaan ja sellainen tilanne kuin Hämeenlinnassa on hyvin poikkeuksellinen.

Golflehden mukaan Vanajanlinnan paketti on kokonaisvaltaisesti kunnossa. Kenttää luonnehditaan huippukuntoiseksi, kauniiksi ja kansainväliset laatukriteerit täyttäväksi. Palveluiden todetaan olevan ensiluokkaisia.

– Miellyttävä kokonaiselämys on pelaajalle tärkeä. Se lähtee vaikka siitä, kuinka hyvän palvelun saa caddiemasterilta tai kuinka palvelualttiita ihmiset ovat ravintolassa, Keskitalo sanoo.

– Täällä kaikki on lähellä, klubirakennus ravintolapalveluineen, harjoituskenttä ja edustuskelpoiset pukuhuoneet ja saunat. Infra on yksinkertaisesti hyvä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset