Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Linna Jazz soi myös tulevana kesänä – Tapahtumalle etsitään uutta vetäjää

Tuleva kesä on festivaalien 30-vuotisjuhlavuosi.
Linna Jazzin puistokonsertti järjestettäneen myös tulevana suvena, koska kaupunkilaiset pitävät sitä tärkeänä ilmaistapahtumana. Kuva: Leila Oksa
Linna Jazzin puistokonsertti järjestettäneen myös tulevana suvena, koska kaupunkilaiset pitävät sitä tärkeänä ilmaistapahtumana. Kuva: Leila Oksa

Linna Jazzia järjestävä Hämeenlinnan soitannollinen kerho on pohtinut tapahtuman tulevaisuutta. Hallitus on käynyt läpi kaikki skenaariot lakkautuksesta isoon jazz-festivaaliin.

– Hylkäsimme ääripäät. Päätimme, että ensi kesänä Linna Jazz pidetään jollakin uudella konseptilla, sanoo puheenjohtaja Jukka Lindberg.

Nyt tapahtumalle haetaan pikavauhdilla uutta vetäjää, joka ottaisi ohjat.

Taiteellisena johtajana 20 vuotta toiminut Timo Lehto on eronnut tehtävästään, mutta jatkaa kerhon hallituksessa helmikuuhun asti.

– Olen silloin erovuorossa. Katsotaan sitten, mitä tapahtuu.

Lindberg kiittää Lehtoa arvokkaasta, vuosia kestäneestä työstä.

– Hän on ollut äärimmäisen tärkeä ihminen tapahtuman tekijänä, ja hallituksessa arvostamme tätä työtä. Nyt kuitenkin haemme nopeasti tapahtumalle uutta vetäjää, joka panee ensi kesän tapahtuman kasaan.

Hämeenlinnan soitannollinen kerho on ollut iloinen siitä yhteisöllisyydestä, jota se on saanut osakseen sen jälkeen, kun Kaupunkiuutiset uutisoi, että ensi kesän jazzit ovat vaarassa. Lindbergin mukaan se kertoo siitä, että tapahtuma koetaan kaupungissa tärkeäksi.

Esimerkiksi useissa yleisönosastonkirjoituksissa on toivottu ilmaisen puistokonsertin jatkumista osana festivaalia.

– Pyrimme pitämään sen, jos vain saadaan rahoitus kasaan.

Sponsorit tärkeitä

Ensi kesä on Linna Jazzin 30-vuotisjuhlavuosi. Samalla se on Hämeenlinnan Soitannollisen kerhon 75-vuotisjuhla.

Timo Lehto sanoo tulevaisuudessa seuraavansa tapahtumaa sivusta.

– Minulta saa kyllä tulla kysymään neuvoja. Toivon, että Linnanpuisto varataan nopeasti, ettei joku muu ehdi väliin.

Lehto sanoo, että viime vuonna Linna Jazz tehtiin vähän alle 40 000 eurolla, josta kaupungin tukea oli 10 000 euroa. Viime vuoden taiteellisen johtajan työparina oli markkinointipäällikkönä Juha Mäki, joka hommasi sponsoreita.

– On todella tärkeää, että sponsoreita löytyy. Esimerkiksi viime kesän osalta pääsimme kuiville juuri Juha Mäen saamien sponsoritukien ansiosta, jotka olivat enemmän kuin kaupungin tuki. Siitä olen helpottunut, että tapahtuma on nyt kuivilla ja tästä on hyvä aloittaa ensi kesän suunnittelu.

Lehto kuitenkin pelkää, että tapahtuma kuihtuu paikalliseksi, ainoastaan omien esiintyjien tapahtumaksi, jos kunnon rahoitusta ei hankita. Hän toivookin, että tulevaisuudessa vastuunkantajia tapahtuman eteen löytyy.

– Linna Jazzin brändi on hyvä. Se muodostuu juuri tapahtuman hyvästä tasosta. Kuitenkin joka kesäksi järjestelyt pitää aloittaa alusta.

Näin kuvio etenee

Linna Jazzia 20 vuotta luotsannut Timo Lehto kertoi syyskuun alussa Kaupunkiuutisille, ettei aio jatkaa jazzien taiteellisena johtajana.

Hämeenlinnan soitannollisen kerhon hallitus kokoontui 26.9. miettimään tapahtuman tulevaisuutta.

Linna Jazz järjestetään ensi kesänä, mutta erilaisella konseptilla.

Suosittu ilmainen päätöskonsertti Linnapuistossa pyritään pitämään myös ensi kesänä.

Parhaillaan Linna Jazz etsii vetäjää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset