Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Linna Jazz suunnittelee joukkorahoitusta ensi kesän pesämunaksi – Uusi toiminnanjohtaja Antti Mustakallio laittoi heti haisemaan

Antti Mustakallion tavoitteena on kasvattaa tapahtumaa ja panna vireille joukkorahoitus.
Antti Mustakallio on uusi Linna Jazzin toiminnanjohtaja. Hän on myös Retoriikan kesäkoulun rehtori. - Synergiaetuja näillä kahdella tapahtumalla ei ole vaan molemmat toimivat itsenäisesti, Mustakallio sanoo. Kuva: Terho Aalto
Antti Mustakallio on uusi Linna Jazzin toiminnanjohtaja. Hän on myös Retoriikan kesäkoulun rehtori. - Synergiaetuja näillä kahdella tapahtumalla ei ole vaan molemmat toimivat itsenäisesti, Mustakallio sanoo. Kuva: Terho Aalto

Antti Mustakallio on yhdeksässä vuodessa rakentanut Retoriikan kesäkoulusta valtakunnallisen ilmiön. Nyt mies aikoo tehdä saman Linna Jazzille.

Mustakallion mukaan tapahtuma on perinteikäs, jatkamisen arvoinen rytmimusiikin juhla. Sen vuoksi hän oli myös kiinnostunut festivaalin vetämisestä, kävi taustakeskusteluja kaupungin jazz-piireissä ja teki tiettäväksi, että hän on käytettävissä.

– Yrittäjänä minulla on ajankäytöllisesti mahdollista rakentaa Linna Jazzia.

Tapahtumalla on kuitenkin taloudellisia haasteita.

– Rahaa ei ole.

Piknik-konsertti järjestetään

Ensi kesänä tapahtuma muuttuu, mutta perinteistä pidetään kiinni, kuten ilmaisesta puistokonsertista ja jazz-risteilyistä. Uutena tulee lisää maksullisia konsertteja esimerkiksi Suistolla. Tavoite on saada musiikki kuuluviin myös muihin ravintoloihin ja kauppakeskuksiin. Mustakallion mukaan liikkeelle lähdetään vaatimattomasti, mutta tulevaisuuden visioihin kuuluu tapahtuman kasvattaminen.

– Vielä ei olla Pori Jazz.

Oma lipunmyynti

Ennen monet konsertit on järjestetty niin, ettei Linna Jazz ole itse myynyt lippuja. Tilanne tulee muuttumaan, koska oma lipunmyynti mahdollistaa tapahtuman taloudellisen kasvun.

– Se vaatii kiinnostavaa ohjelmaa, jotta saamme konserttisalit täyteen.

Kun uutinen mahdollisesta Linna Jazzin hiipumisesta tavoitti kaupunkilaiset, heräsi monella halu auttaa. Linna Jazzin porukka suunnitteleekin tapahtuman ympärille joukkorahoitusta.

Millaista summaa haette?

– Se on vielä auki. Haluamme antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden tukea pidettyä tapahtumaa.

Ensi kesän ajankohta avoinna

Hämeenlinnan soitannollisen kerhon johtokunta valitsi Mustakallion toiminnanjohtajaksi viime viikon perjantaina. Mustakallio myös valmisteli hallitukselle kehittämissuunnitelman, jonka hallitus hyväksyi 2020 tapahtuman pohjaksi.

Alustavia artistikyselyitä on tehty jo, mutta ensi kesän tapahtuman ajankohta on vielä avoinna.

Hämeenlinnan soitannollisen kerhon johtokunnan puheenjohtaja Jukka Lindberg on tyytyväinen. Hän toivoo, että kaupungin kanssa saadaan nopeasti markkinointisopimus aikaiseksi.

Viimeiset pari vuotta Linna Jazz on saanut kaupungilta 10 000 euron tuen. Kaupunkiuutisten edellisessä jutussa viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari vahvisti, että Linna Jazz kuuluu edelleen kaupungin tukemiin tapahtumiin. Kaupunki on muun muassa ollut rakentamassa tapahtumalle visuaalista ilmettä.

Lue myös: Linna Jazz soi myös tulevana kesänä – Tapahtumalle etsitään uutta vetäjää

Lue myös: Ensi kesän Linna Jazzin yllä on synkkiä pilviä – Tapahtuman tulevaisuutta pohditaan tosissaan

Antti Mustakallio

Linna Jazzin tuore toiminnanjohtaja.

Tunnetaan Retoriikan kesäkoulun vetäjänä.

Musiikkimies: soittaa pasuunaa Hämeenlinna Big Bandissä ja Vanaja Big Bandissä.

Linna Jazz

Jazzeja 20 vuotta luotsannut Timo Lehto kertoi syksyllä vetäytyvänsä.

Tapahtumaa järjestänyt Hämeenlinnan soitannollinen kerho alkoi pohtia tapahtuman tulevaisuutta.

Kerho päätti jatkaa tapahtumaa ja alkoi etsiä uutta vetäjää.

Ensi kesä on juhlavuosi: Linna Jazz täyttää 30 vuotta ja Hämeenlinnan soitannollinen kerho 75 vuotta.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset