fbpx
Kaupunkiuutiset

Linnan apupoika auttaa kodin pikku pulmatilanteissa – Juha Leino huomasi, kuinka pienillä asioilla voi helpottaa toisten elämää

Juha Leino tekee pieniä huolto- ja korjaustöitä. Kuva: AP Sarjanto

Iloisenvärisiin haalareihin sonnustautunut mies pyöräilee paikalle. Tarakalla on työkalupakki ja selässä repputikkaat. Linnan apupoika on valmiina hommiin.

1990-luvulta saakka mainostekstejä kirjoittanut Juha Leino sanoo pitkään miettineensä sivutyötä, jossa hän pääsisi tekemään jotakin hyödyllistä ja auttamaan ihmisiä.

– En vain keksinyt, mitä se voisi olla. Sitten isäni jäi leskeksi ja istui kotona onnettomana, kun äiti oli aina hoitanut kaiken. Näkö oli jo huonontunut ja voimatkin lähteneet käsistä. Silloin tajusin, kuinka paljon onkaan vanhuksia, joilta jää paljon erilaisia asioita kotona tekemättä, Leino kertoo.

Iloiselle mielellä

Leino halusi perustaa palvelun, josta avun pyytäminen on helppoa. Hän tekee kodin pieniä korjauksia, kokoaa huonekaluja, vaihtaa verhot ja lamput, imuroi jääkaapin takaa, auttaa pyykin tai ikkunoiden pesussa ja tamppaa mattoja.

Leino lupaa myös toimittaa askareensa iloisella mielellä.

– Tein aikoinani pari vuotta lattiaremontteja ihmisten kodeissa, ja tuntui, että pärjään oikein hyvin mummojen ja pappojen kanssa. Uskoisin, että käynneistä tulee mukavia, hän sanoo.

Mielekästä hommaa

Linnan apupoika liikkuu pyörällä, eikä veloita mitään matkoista Hämeenlinnan keskustan ja Sairion alueella. Hänen työstään on myös mahdollisuus saada kotitalousvähennystä.

– Tämäntyyppisiä palveluja on toki muillakin, mutta mitä olen niiden taksoja ja matkakorvauksia katsellut, siinä saattaa tulla pienellekin jutulle iso hinta. Haluan tarjota mahdollisuuden, jossa vähävarainenkin voi teettää joitakin asioita.

Palvelua miettiessään hän on ajatellut, että siinä on suureksi osaksi kyse myös oman elämän mielekkyydestä.

– Tutkimusten mukaan ihmisten auttaminen edistää omaakin onnellisuutta, ja tämä on myös jonkinlaista toimintaterapiaa itselleni. Koska olen aina pitänyt kaikenlaisesta näpertelystä ja tuunailusta, niin nyt voisin tehdä samaa ihmisten iloksi ja hyödyksi.

Kalusteet kasaan

Apupoika korostaa, että isot remontit sekä sähkö- ja putkityöt hän jättää sovinnolla ammattilaisille. Hänen osaamisensa riittää kodin pieniin korjauksiin ja asennuksiin.

– Olen tehnyt kolme keittiöremonttia ja rakentanut esimerkiksi terassin. Jos ei jotain hommaa osaa tehdä, se pitää rehellisesti tunnustaa. Mutta sanotaan vaikka, että Ikean kalusteet saan varmasti kasaan ja myös pysymään seinässä.

Yhteydenotot: linnanapupoika.fi, puh. 045-7838 1538.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset