Kaupunkiuutiset

Linnan Martat lähti myös pop up -ravintoloitsijaksi

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jonka aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintoloita päivän ajaksi. Hämeenlinnassa avautuu tulevana sunnuntaina useita omaperäiseen ideaan perustuvia ravintoloita. Linnan Martat ovat mukana ensimmäistä kertaa teemalla kesäiset keitokset.

– Tämä on meille yksi, samalla hieman erilainen tapa juhlistaa 25-vuotista toimintaa, Linnan Marttojen puheenjohtaja Helena Hieta perustelee Vanajan kirkon tuntumaan avautuvan ravintolan perustamista. Paikka on tunnelmallinen maaseutumiljöö, jossa hyvän sään vallitessa nautitaan piknik-henkisesti upeiden riippakoivujen katveessa.

Superkahvila Vääpelintiellä on puolestaan 5–8-vuotiaiden poikien yritys, jonka tuotto menee Unicefille. Loistava toiminta-ajatus!

Valmistautuminen Superkahvilaan on pojille vähintään yhtä hauskaa kuin kahvilan pitäminen: Ensin mietitään kuvausideoita ja otetaan valokuvia, jotta pojat pääsevät jakamaan mainoksia postilaatikoihin.

Ruokalistan mietinnän tueksi on leivottava ja maisteltava herkkuja. Lisäksi suunnitellaan liikenteenohjausta, käydään kaupassa ja tietenkin leivotaan lisää.

Ravintolapäivän alkuperäisenä tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla. Tapahtumaa koordinoi joukko vapaaehtoisia yksityishenkilöitä, jotka myös ylläpitävät tätä sivustoa.

Ravintoloitsijana olet itse vastuussa kaikesta ravintolan pitämiseen liittyvästä toiminnasta sekä oman ravintolapäiväsi onnistumisesta.

Keittoja, kahvia, leivonnaisia

Linnan Marttojen 25–30 hengen aktiiviporukka tarjoaa ravintolassaan kolmea erilaista keittoa, kuumaa sekä kylmää,  muun muassa pekoni-peruna-metsäsienikeittoa, ja kahvin kera suolaista piirakkaa tai marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta.

– Työt on jaettu niin, että ennen varsinaista ravintolapäivää melkoinen osa talkoourakan valmistelutöistä tehdään jo edellisenä päivänä, Linnan Martojen ravintolaidean ”äiti” Lea Heinämaa kertoo.

– Me tarjoamme takuulla aitoja ”marttamakuja”. Tunnuslauseemme mukaisesti ”elämä on parasta itse tehtynä”, Linnan Marttojen sihteeri Maire Hulkko lupaa. Eli laatua on luvassa.

Linnan Martat eivät avaa ravintolaansa markkinointimielessä, mutta kertovat kaikille kiinnostuneille toiminnastaan.

– Toimintaamme kuuluvat nykyisin kotitalouden lisäksi kaikenlaiset kädentaidot, pihat ja puutarhat, kulttuuri ja kirjallisuus, retkitoiminta, sekä liikunta ja terveys kuin myös hyväntekeväisyys, Helena Hieta luettelee.

Linnan Marttojen ravintolassa keittoja  on luvassa noin sadalle hengelle, osassa pop up -ravintoloita annosmäärät jäävät merkittävästi pienemmiksi.

Tiedossa olevia Hämeenlinnan seudun pop-up ravintoloita 16. elokuuta:

Linnan Martat, Välipellontie 10, kello 11–15. Naisten pankki Parkin kahvila, kahvia, teetä, mehua, suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kaupunginpuisto, kello 13–16.

Superkahvila, Vääpelintie 6, kello 12–15.

Mayday Cafe, bufferavintola, Niementaustantie 5, 13–18.

Ravintola Lohisoppa, Hämeen Härkätie 424.

Jardin de Tapas de Myllymäki, Myllymäenkatu 24, klo 13–17.

Kakkukahvila Marlin, makeita ja suolaisia kakkuja, Lumikiteenkuja 1, klo 12–16.

Double Dutch pop-up café, hollantilaisherkkuja, Kurkkutie 4, 10–14.

Crépperie Vaakunan rannassa, creppejä, Hämeenkuja, klo 14–20.

Osteria Cima, italialainen kotikeittiö, Erottajakatu 10, klo 12–16.

Bistro Riville, bistroruokaa. Riihitie 28, klo 12–16.

Ulkoilmakahvila Mummola, lohi- ja lihakeittoa sekä makeita ja suolaisia leivonnaisia, Kontuvuorentie 623 b, Janakkala, klo 12–19.

RuokaTeltta, Tervalantie, Janakkala, klo 11–16.

Aden ja Vedin vohvelikahvila, Saunapolku 8, Janakkala, klo 13-16.

Santalan Sushi-Terassi, Linjatie 162, 14140 Jokimaa, klo 12–18.

Kätkänpirtin Soppa-paari, Hauhon kirkonkylän Vuorenharjun laella, klo 11–14.

Ravintolaluettelo löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: http://www.restaurantday.org/fi/find/

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset