fbpx
Kaupunkiuutiset

Linnanpuistossa selviää, kuka on Hämeenlinnan Kalakunkku 2022 – Street Fishing -kisassa jahdataan eri kalalajeja

Linnan läheisyydessä voi koukkuun tarttua jopa kuha. Kuva: Ilkka Keinänen

Aivan Hämeenlinnan keskustassa uiskentelee monenlaisia kaloja ja isojakin vonkaleita, joita kannattaa lähteä kaverin kanssa narraamaan.

Suomen Vapaa-ajan kalastajat eli SVK järjestää yhdessä Hämeenlinnan Urheilukalastajien kanssa Street fishing -kilpailun Hämeenlinnan Linnanpuistossa ensi viikon torstaina.

SVK aloitti kaiken ikäisille sopivat kaupunkikalastuskisat vuonna 2018 ja tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa Hämeenlinnassa.

Kilpailu käydään kahden hengen joukkuein. Ensimmäisiksi Hämeenlinnan kalakunkuiksi kruunattiin vuosi sitten elokuussa isän ja pojan muodostama HK-Makkarat -tiimi eli Ilkka ja Hermanni Kannisto.

– Saimme viime kerralla mukaan 16 joukkuetta, mikä oli hieno saavutus täysin uudelle tapahtumalle. Toivottavasti tänä vuonna pannaan vielä paremmaksi, kilpailuvastaava Ilkka Keinänen Hämeenlinnan Urheilukalastajista sanoo.

Komeita saaliita

Kisassa mitataan joukkueen pyydystämän neljän pisimmän kalan yhteispituus. Kaikkien eväkkäiden tulee olla eri lajia.

Viime vuonna kala oli Vanajan rannoilla syönnillään ja mittauspaikalle kiikutettiin haukea, särkeä, ahventa, turpaa, salakkaa, lahnaa ja pasuria sekä kaksi todella kookasta toutainta.

– Neljä parasta joukkuetta sai yli metrin tuloksen ja oli vain 14 sentin päässä, ettei valtakunnallinen valtikka tullut viime vuonna Hämeenlinnaan. Yhden kalastajan saamat toutaimet olivat molemmat lähes 70-senttisiä, mutta kilpailun sääntöjen mukaan vain toinen niistä kelpasi mitattavaksi, Keinänen kertoo.

Nuorille hyvitystä

Kisassa on yksi yhteinen sarja, mutta jokainen nuori (syntynyt 2004 tai myöhemmin) saa 5 senttiä hyvitystä joukkueensa eduksi.

Kalastaa saa vapakalastusmenetelmillä. Kaikilla 18–64 -vuotiailla on oltava kalastonhoitomaksu suoritettuna, mikäli he kalastavat heittokalastusvälinein. Jokaisella kalastajalla saa olla mukanaan korkeintaan kolme vapaa, mutta pilkkivapoja ei lasketa.

– Pari onkivapaa mukaan, syöteiksi matoa ja toukkaa. Virvelin päähän ruohikkouistin haukea varten ja lippaa sekä jigiä muille petokaloille, Keinänen neuvoo.

Kisan tarkemmat säännöt ja käytössä oleva alue käydään läpi kilpailukeskuksessa ennen kisaa kello 16.45.

Ilmoittautua voi fisuun.fi -sivuston tapahtumista löytyvän linkin kautta tai paikan päällä hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua.

Mahtavat kalapaikat

Osallistuminen on alle 18-vuotiaille ilmaista, SVK:n aikuisjäsenille se maksaa 5 euroa ja muille 10 euroa. Maksu paikan päällä tasarahalla tai Mobilepayllä.

Kolme kärkijoukkuetta palkitaan kisan jälkeen lahjakortein. Lisäksi voittajakaksikko saa vuodeksi käyttöönsä Hämeenlinnan Kalakunkku -tittelin ja on tuloksellaan mukana kilpailemassa Vuoden katukalastajan arvonimestä kiertopalkintoineen.

– Street Fishing on matalan kynnyksen tapahtuma, joka nostaa esiin mukavaa harrastusta ja myös sitä, että meillä on keskustassa mahtavat kalapaikat, Keinänen sanoo.

– Todella rennossa hengessä mennään, joten tulkaa vain ohikulkijatkin rohkeasti kyselemään kilpailijoilta kuinka se kala oikein syö.

Street Fishing to 25.8. kello 17-20 Linnanpuistossa.

Kalailoa ilman rajoja

Suomen Vapaa-ajankalastajien kesäkampanja Kalailoa ilman rajoja kannustaa suomalaisia auttamaan kotoutuvia maahanmuuttajia viemällä heitä kalastamaan ja lahjoittamalla kalastusvälineitä.

Kampanjaan voi osallistua lahjoittamalla uusia tai hyväkuntoisia onkivälineitä ja tuomalla ne Street Fishing -tapahtumaan. SVK:n edustajat toimittavat lahjoitukset kampanjaan osallistuville vastaanottokeskuksille, joista yksi on Hämeenlinnassa.

Lahjoitettavien onkivälineiden tulisi olla heti käyttövalmiita. Parhaiten tarkoitukseen sopii 3–5 metrin onkivapa ja onkilaite, joka koostuu onkipohjasta, siimasta, kapeahkosta kohosta, painoista sekä koukusta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset