Kaupunkiuutiset

Lintuharrastajat havaitsivat lähes 50 lajia

Kanta-Hämeen Lintutieteellisen yhdistyksen uudenvuoden pinnarallissa havaittiin kaikkiaan 48 lajia. Suoranaisia harvinaisuuksia ei rallissa paljastunut mutta muutama talvehtijaharvinaisuus sentään tavanomaisten talvilintulajien joukosta löytyi. Voittajajoukkue havaitsi 40 lajia. Kanta-Hämeessä on vuotuisessa uudenvuoden pinnarallissa havaittu tyypillisesti 50–60 lajia.

Tervakoskella havaitut turkinkyyhkyt lienevät rallin harvinaisin laji. Janakkalassa havaittu peukaloinen oli ajankohtaan nähden hyvä laji samoin kuin sepelkyyhky, hiiripöllö ja harmaahaikara. Merikotkat ovat viime vuosina yleistyneet Kanta-Hämeessä etenkin talvilajina. Rallissa merikotkia havaittiin parinkin joukkueen voimin. Pihlajanmarjasato oli tänä vuonna hyvä, mikä näkyi myös marjalintujen määrässä.

Rallissa kaikki joukkueet havaitsivat niin räkätti- ja mustarastaita kuin tilhiäkin. Sen sijaan vesien jäätyminen pitää vesi- ja lokkilinnut pois miltei täysin sinisorsaa lukuun ottamatta. Joukkueet löysivät laulujoutsenen ohella sekä harmaa- että kalalokin.

– Kaikkiaan joukkueet havaitsivat 10 ässälajia, mikä tarkoittaa vain yhden joukkueen havaitsemaa lajia. Peippo vihervarpunen, varpuspöllö kanahaukka tundraurpiainen lehtopöllö, sepelkyyhky hiiripöllö, harmaahaikara ja käpylintulaji olivat tämän vuoden ässälajeja, Markku Hyvärinen Kanta-Hämeen Lintutieteellisestä yhdistyksestä sanoo.

Rallin ulkopuolella lintuharrastajat havaitsivat uutena vuotena Janakkalassa hiirihaukan piekanan, punarinnan, kottaraisen ja nokkavarpusen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset