Kaupunkiuutiset

Lintujen kevätmuutto käynnissä

Pääsiäisenä alkaneet lämpimät säät käynnistivät myös lintujen kevätmuuton. Parhailla peltoaukeilla laulavat jo kiurut ja niittykirvisistäkin on havaittu ensimmäiset yksilöt.

Töyhtöhyypät saapuivat pääsiäispyhinä samoin kuin sepel- ja uuttukyyhkyt sekä kurjet ovat kasvattaneet määriään päivittäin. Kottaraiset ilmaantuivat samoin pääsiäispyhinä. Näyttävimmästä päästä ovat olleet hanhet ja laulujoutsenet, vaikka enin osa hanhimuutosta näyttää suuntautuneen Länsi-Suomeen.

KANTA-HÄMEESSÄ on kuitenkin havaittu metsähanhia ja tundrahanhiakin useiden kymmenien yksilöiden parvina. Vesilinnuista ensimmäiset telkät ja isokoskelot ovat ilmestyneet sulapaikkoihin. Nokikanoja on saapunut keskustan rannoille. Myös useimmat lokkilajit ovat Hämeeseen saapuneet. Pihlajanmarjojen puute piti rastaat pois talven, mutta ensimmäiset kulorastaat ovat ilmaantuneet.

Kun vedet vapautuvat lopuista jäistään, vesilinnut yleistyvät nopeasti. Yöpakkasten loputtua alkavat muun muassa rastaiden ja hyönteissyöjien määrät nousta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset