Kaupunkiuutiset

Lisää lentokoneita Tuuloseen

Kauppakeskus Tuuloseen saapui viime viikolla kolmas lentokone, kun Saab J35F Draken -hävittäjä tuotiin Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen erikoislavetilla pihamaalle. Näyttelykuntoon se oli korjattu Jämsän Hallissa.

Syyskuussa, ehkä 20. päivänä, Tuuloseen odotellaan vielä neuvostovalmisteista Mikojan-Gurevitsh MiG-21 Bis -hävittäjää. Siitä tulee Hanssin-Jukan, keväällä tuodun Focke-Wulf FW 44 Stieglitz -museolentokoneen ja uusimman tulokkaan, ruotsalaisen Drakenin seuraksi. Tämän syksyn tulijat eivät ole museokoneita. MiGin tulo riippuu siitä, miten sen maalaustyöt etenevät Patria Aviationin maalaamossa.

– Tämä on meille suuri hanke ja merkittävä asia Tuulokselle. Kun myös MiG-21 tunnuksella MG-124 on saapunut, se nostetaan Drakenin kanssa samalla kertaa kookkaalla nosturilla jalustoilleen. Molempien koneiden paikka on ulkona, ja ne on maalattu säänkestävällä maalilla, Hanssin-Jukan perinneyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Salomaa kertoo.

Salomaa ei laita tämän jälkeenkään pistettä lentokonehankinnoille, sillä kauppakeskukselle mahtuisi käytöstä poistettuja koneita lisää.

– Ilmavoimat ovat olleet suopeita meidän hankkeillemme, ja voihan koneiden näkemisestä vaikka joku nuori innostua hakeutumaan ilmavoimiin, hän pohtii.

Jos kaikki aikataulut pitävät kutinsa, uusimpina tulleiden koneiden kunniaksi pidetään pieni kutsuvierasjuhla viimeistään 30.9. Toistaiseksi Draken on vielä pressun alla piilossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset