Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Lisää nykytaidetta ykköskortteliin – Katso videot, miltä taide kauppakeskuksessa näyttää

Ars Hämeen kesänäyttely muuttaa Riihimäeltä Hämeenlinnaan entiseen kauppakeskus Linnaan.
Ars Hämeen kesänäyttely järjestetään 27.6.–29.8. Hämeenlinnassa. Kuraattori Maija Helasvuo sekä kuvataiteilijat Tiina Nevalainen, Anssi Taulu, Simo Ripatti ja Mika Karhu innostuivat kohtuuden, yhteyden ja tasa-arvon teemoista. Kuva: Riku Hasari
Ars Hämeen kesänäyttely järjestetään 27.6.–29.8. Hämeenlinnassa. Kuraattori Maija Helasvuo sekä kuvataiteilijat Tiina Nevalainen, Anssi Taulu, Simo Ripatti ja Mika Karhu innostuivat kohtuuden, yhteyden ja tasa-arvon teemoista. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinna saa ensi kesänä uuden kulttuurivetonaulan, kun taiteilijayhteisö Ars Hämeen iso kesänäyttely valtaa kesäkuun lopussa koko entisen kauppakeskus Linnan yläkerran.

Aiemmin Riihimäellä järjestetty nykytaiteen näyttely päätettiin siirtää Hämeenlinnaan sen viime kesänä kohtaaman ilkivallan jälkeen. Riihimäen kaupunki ja vanhan lasitehtaan omistaja eivät olleet halukkaita sijoittamaan tilojen vartiointiin, joten yhdistys kääntyi Hämeenlinnan kaupungin puoleen.

Entisen kauppakeskus Linnan yläkerrassa on yli tuhat neliötä näyttelytilaksi soveltuvaa tilaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Uutta kansainvälistä näyttelyä oli ehditty suunnitella jo lähes pari vuotta, mutta paikan vaihdos pani teeman uusiksi. Nyt kesänäyttelyn teemoja ovat kohtuus, yhteys ja tasa-arvo.

– Meidän pitäisi miettiä uudestaan, mihin tarvitsemme kauppakeskuksia, ostamista ja kuluttamista, kertoo kesänäyttelyn kuraattori, kuvataiteilija Maija Helasvuo.

Hän on suunnitellut ripustavansa Saksassa, Walesissa ja Suomessa tehdyt teokset vaateliikkeiltä tyhjiksi jääneisiin tiloihin eri osastoiksi – aivan kuten marketeissa.

Esille pääsee nykytaiteen koko kirjo maalauksista installaatioihin ja videoteoksista veistoksiin.

Täysin uusien teosten lisäksi näyttelyyn palaa myös muutama teos viime kesältä. Yksi niistä on taiteilija Mika Karhun Pyrrhoksen voitto, joka joutui Riihimäellä ilkivallan kohteeksi.

– Teen siitä nyt hieman toisenlaisen version, koska en pysty enkä haluakaan sitä enää sellaisenaan toteuttaa, Karhu kertoo.

Nyrkkeilykehään tehty teos kuvaa antiikin tarinaa kenraali Pyrrhoksesta, joka voitti taistelun mutta menetti siinä kaikki poikansa ja sotilaansa.

Ars Häme ry:n Mika Karhu kertoo nettilehdessä videolla, kuinka yhdistys selvisi ilkivallasta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset