fbpx
Kaupunkiuutiset

Local Voices julkaisee runolevynsä konsertissa

Vuoden 2014 Kirjan Yössä Local Voices esitteli koskettavan kokoelman hämäläisten runoilijoiden innoittamaa musiikkia. Kuluneen kesän aikana laulut vietiin studioon ja hämäläiset kaihosanat kajahtavat nyt kauniissa tulkinnoissa uudella levyllä. Hämäläistä runoutta ja musiikkia juhlitaan Verkatehtaan Vanaja-Salissa ensi viikon tiistaina, kun yhtye esittelee uuden levynsä antia kuulijoille ensimmäisen kerran.

Anne Hännisen, Hilja Mörsärin, Juhani Peltosen ja Veijo Meren runoja on säveltänyt laulaja-kitaristi ja kapellimestari Antti Paranko, joka on tuttu myös omista yhtyeistään ja monista teatterin tuotannoista.

–  Sävelsin Johannes Ojansuun pyynnöstä Hilja Mörsärin runon Oi tuuli hänen runoilijan syntymäpäiväjuhliavarten. Tulin esittäneeksi sitä myöhemminkin ja ihmisiltä tuli ehdotuksia, että säveltäisin lisää hämäläisiä tekstejä, Paranko kertoo.

– Meillä on Johanneksen kanssa pitkä yhteinen historia bänditouhuissa ja pyysin häntä kokoamaan runoja. Niitä ilmestyikin neljän runoilija teksteistän koostuva nippu, joista valikoituivat ne, jotka alkoivat soida päässä.

Neljä solistia

Musiikillisesti kappaleet liikkuvat folkin, jazzin ja popin välimaastossa. Halki levyn melodiat ja sovitukset ovat samaan aikaan vahvoja, vivahteikkaita ja herkkiä nostaen tekstit pääosaan. Yhtyeen voima piilee neljän solistin laulullisessa yhteistyössä, sekä bändin saumattomasti soljuvassa yhteissoitossa.

– Oi tuuli -runolle tehty sävellys, jonka tein akustisella kitaralla, oli monella tavalla merkityksellinen. Se toimi tällä levyllä musiikillisena suunnannäyttäjänä, mutta myös tekstien aihepiirit ovat jollain tavalla kietoutuneet samaan maailmaan sen kanssa, Paranko sanoo.

– Luvassa on noin tunnin mittainen konsertti herkkää akustista musiikkia, jonka toivomme tuottavan ihmisille hyvää oloa ja herättävän tunteita.

Konsertissa esiintyvät Parangon lisäksi solisteina Elina Arlin, Susanna Lukkarinen ja Aleksi Aromaa. Pianossa on Jussi Liimatainen, sellossa Esa Korja, kontabassossa Jussi Koskinen ja rummuissa Mikko Arlin.

Paikalliseen sanataiteeseen voi uppoutua jo ennen konserttia järjestettävillä etkoilla Isossa Huvilassa, kun Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana-66 johdattelee hämäläisrunouden ytimeen. 

Local Voices, Runot-levynjulkaisukonsertti, ti 17.11. klo 19 Vanaja-salissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset