Kaupunkiuutiset

Loimalahden kerhotila palvelee lapsiperheitä

Seurakunnan uusi kerhotila kuhisee toimintaa jo ensi viikosta alkaen. Loimalahden leirikeskuksen entiseen talonmiehen asuntoon peruskorjattu huoneisto on muuttunut lapsiperheiden olohuoneeksi, joka palvelee erityisesti Loimalahden, Sammon ja Hirsimäen asukkaita. Tila avataan keskiviikkona 12. elokuuta.

Maanantaisin klo 13.30-15.30 Loimalahdessa on perhetupa, joka on pikkulapsiperheiden avoin olohuone. Se tarjoaa leikkiseuraa lapsille ja juttuseuraa sekä vertaistukea vanhemmille.

 Keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 Loimalahdessa kokoontuu perhekerho, johon lapset ja vanhemmat tai lasten hoitajat voivat tulla yhdessä. Perhekerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, kuunnellaan satuja ja hiljennytään kirkkovuoteen liittyvien aiheiden ympärillä. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua eikä toiminta maksa osallistujille mitään.

Tiistaisin ja perjantaisin Loimalahdessa kokoontuu maksullinen päiväkerho, joka on tarkoitettu 3–6-vuotiaille. Maksullisiin kerhoihin ilmoittautuminen on jo päättynyt.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnalla on 10 kerhopaikkaa eri puolilla kantakaupunkia ja Rengossa. Lasten kerhoja vetävät koulutetut lastenohjaajat. Toiminta on avointa kaikille perheille.

Kirkon varhaiskasvatus (lapsi- ja perhetyö) tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen turvallista kokonaiskehitystä. Toiminnan lähtökohtana on kumppanuus ja yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti.

Seurakunnan lapsityönohjaajat tekevät yhteistyötä kaupungin päivähoidon kanssa ja antavat päivähoidon henkilökunnalle esimerkiksi kirkkovuoteen liittyviä ideoita ja materiaalia. Eskareille järjestetään vuosittain Kurkkaa kirkkoon-tilaisuuksia, joissa tutustutaan kirkkorakennukseen ja sen toimintaan. Kaikkia lapsiryhmiä kutsutaan Enkeleiden suojassa -lastenkirkkoon sekä lasten joulu- ja pääsiäiskirkkoihin. 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020