Kaupunkiuutiset

Lokkiyhteisö paskoo alueen valkoiseksi

Viime kesänä riesaksi asti levinnyt lokkiyhteisö Hämeenlinnan Keinusaaressa pesiytyy edelleen kerrostalojen katoille. Tänä keväänä vähintään sadan lokin yhteisö keskittyy Aittatie 7:n katolle, muissa taloissa pesiminen on onnistuttu estämään.

Kaupunkiuutiset kertoi häiritsevästä lokkiyhteisöstä jo viime vuoden heinäkuussa (HKU 2.7.2014).

– Tämä on aivan hirveää, kun lokkien ulostuksiin osuu joka askeleella. Kengissä ja koiran tassuissa jätökset tulevat sisälle rappukäytäviin ja asuntoihin, asiaan tuskastunut Seija Perälä päivittelee.

Hänen sanoihin on helppo uskoa, kun kävelee Aittatiellä ja lähiympäristössä–kaiken kattavat valkoiset ulosteläiskät.

– Varmasti alkaa olla jo terveysriski, mutta kukaan ei puutu, Perälä harmittelee.

Osassa taloyhtiöitä katoille asennettiin talvikaudella erilaisia pelotteita ja entiset pesät hävitettiin.

Alueen asukkaiden mielestä on vähintään kummallista, kun viranomaiset kehottivat jo vuosi sitten elämään niin, että suunnittelee liikkumisensa ja elämänsä lokkien ehdoilla.

– Syöksyviä lokkeja varten on pakko suojautua vaikka sateenvarjolla, kun ne lentävät usein kohti pienikokoista koiraa, Seija Perälä sanoo.

Alueen asukkaita myös harmittaa se, että ulosteet sotkevat päivittäin katujen ja jalkakäytävien ohella asuntojen ikkunat ja seinät, sekä ulos parkkeeratut autot.

Kerrostalojen keskellä oleva leikkipuisto täyttyy varsinkin aamun varhaisina tunteina lokkiyhteisön kirkuvista yksilöistä. Meteli on sen mukainen, samoin jätökset lasten hiekkalaatikolla ja muualla puistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset