fbpx
Kaupunkiuutiset

Loppiaisena linnassa tapahtuu

Hämeen linnan perinteinen loppiaistapahtuma järjestetään keskiviikkona 6.1.2016. Portinvartija Nils sytyttää eteläiselle vallipihalle vartiopaikalleen nuotion ja sen äärellä hän jutustelee mielellään kaikkien paikalle poikkeavien kanssa. Nilsin vartiopaikan ympärille linnan väki on järjestänyt joitakin huvituksia loppiaisvieraille.

Eteläisellä vallipihalla pikku­ritarit ja -neidot voivat testata taitojaan puuhapisteissä ja laskea mäkeä linnan vallilta. Sisällä linnassa voi osallistua linnan neidon työpajaan.

Koko perheen teemakierroksella, Karanteenia ja kynsilaukkaa, epäillään ruton levinneen Turusta Hämeen linnaan. Ingeborgin aikaan sijoittuva kierros järjestetään klo 10.15, 11.15, 12.15 ja 14. Kierrokselle ilmoittaudutaan museokaupassa. Lisäksi linnan Janne-näyttelyssä järjestetään opastuksia klo 11, 12 ja 14. Hämeen linnaan, eteläisen vallipihan puuhapisteisiin, työpajaan ja opastuksille on loppiaisena ilmainen sisäänpääsy.

Linnassa järjestetään päivän aikana myös maksullista ohjelmaa. Linnan luentosalissa Nukketeatteri Vahapapu esittää näytelmää Tahvo ja Bella ja merenpohjan Elvis klo 11, 13 ja 14. Taikuri Tuovinen hämmästyttää yleisöä kolmannen kerroksen kappelissa klo 11.30, 12.30 ja 13.30. Lisäksi Välimäen tila järjestää pohjoisella vallipihalla poniratsastusta klo 11–13. Esitysten ja ratsastuksen hinta 2 euroa/henkilö.

Linnanravintola Brahen kahvila on avoinna. Ohjelmassa on lumivaraus pulkkamäen toteuttamiseksi ja poniajeluiden pakkasraja on -15 astetta.

Hämeen linnan loppiainen 6.1.2016 klo 10–15.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset