Kaupunkiuutiset

Loppiaistulien loimua Rengossa

Renkolaisessa Nummenkylässä syttyvät taas loppiaistulet vanhan Härkätien varressa. Vuoden 2017 hämäläinen kyläyhdistys Nummenkylä -yhdistys ja yksityiset kyläläiset sytyttelevät tuikkuja ja roihuja tien varteen kello 16 ja tulet palavat pimeään iltaan saakka. Tänä vuonna loppiaistulia sytytetään Vanhalla Härkätiellä 10-tien risteyksestä 54-tielle asti.

Loppiaisillasta on reilun kymmenen viime vuoden aikana tullut yksi Nummenkylän vilkkaimmista illoista, sillä moni lähiseudun asukas on ottanut perinteekseen käydä ihailemassa vanhan tien varrella palavia tulia. Vuosiin mahtuu niin sysipimeitä, lumettomia loppiaisia kuin vitivalkoisia tuiskutalviakin. Säästä riippumatta rauhallinen Härkätie on hieno näky, kun tulet pilkahtelevat mutkaisen tien varrella.

Autoilijoiden kannattaa hellittää kaasujalkaa tuikkujen ohi ajaessaan, ettei pöllyävä lumi tai ilmavirta sammuttaisi lepattavia liekkejä.

Nummenkylä -yhdistys pitää Härkätulia katsomaan tuleville buffetia Nummenkylän vanhalla koululla loppiaisiltana klo 16–19.

Loppiaistulet loimuavat Rengon Nummenkylässä loppiaisena lauantaina 6.1.2018.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset