fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Loukkaantuneelle näyttelijälle löytyi paikkaaja vuorokaudessa – "Viikonloppu oli vähän hektinen", teatterista kerrotaan

Viirun ja Pesosen (Henna-Maija Alitalo ja Raimo Viitanen) joulusuunnitelmat menevät näytelmässä uusiksi. Suunnitelmat menivät uusiksi myös näyttämön ulkopuolella, kun Alitalo joutui jättämään roolin loukkaantumisen vuoksi. Kuva: Esko Tuovinen
Viirun ja Pesosen (Henna-Maija Alitalo ja Raimo Viitanen) joulusuunnitelmat menevät näytelmässä uusiksi. Suunnitelmat menivät uusiksi myös näyttämön ulkopuolella, kun Alitalo joutui jättämään roolin loukkaantumisen vuoksi. Kuva: Esko Tuovinen

Tiia Ollikaisen viime viikonlopun suunnitelmat menivät uusiksi, kun puhelin soi lauantaiaamuna. Tamperelainen freelance-näyttelijä kutsuttiin Hämeenlinnan teatteriin esittämään pääroolia näytelmään Viirun joulu, joka sai ensi-iltansa torstaina.

– Sain näytelmän videon sekä tekstin, jonka pänttäsin päähän. Ei näitä pakkauksia ikinä odota. Tämä oli yllättävä juttu ja tuli aivan puskista, Ollikainen kertoo.

– Viiru on mieletön rooli, muikea ja veikeä.

Ollikainen ei ole aiemmin esiintynyt Viiruna, mutta koko perheen näytelmät ovat Ollikaiselle tuttuja Ahaa-teatterista, jossa hän työskenteli kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen.

Hämeenlinnan teatterissa hän on nyt ensimmäistä kertaa.

Nopeaa toimintaa

Viirun roolissa piti alun perin olla Henna-Maija Alitalo, joka esitti kissahahmoa jo keväällä 2018 Verstas-näyttämön näytelmässä Viiru muuttaa.

Alitalon vapaa-ajalla tullut vamma vaikuttaa siinä määrin, ettei hän pysty esiintymään.

Asia selvisi ohjaaja Reija Isosuolle viime viikon perjantaina.

– Viikonloppu oli vähän hektinen, Isosuo sanoo.

Lumoa ja lämpöä

Pesosen roolin esittää näyttelijäkonkari Raimo Viitanen, joka esitti hahmoa Hämeenlinnassa myös vuonna 2018.

Mutta miksi Viiru ja Pesonen palasivat Hämeenlinnan teatterin ohjelmistoon?

– Tämä on maailma, joka edelleen vain aina lumoaa. Sarjan kirjat ovat lasten ja aikuisten rauhoittumishetkiä, ja sen takia ne ovat niin oivia tuoda myös näyttämölle. Näissä on lämpö mukana, Isosuo kuvailee.

– Ja hahmot ovat aivan mielettömän hauskat.

Suomenmestari Teppo

Lavalla nähdään kissan lisäksi myös koira – se tosin on ihan ihka elävä labradorinnoutaja.

Teppo on Raimo Viitasen oma koira, ja moninkertainen valjakkoajon suomenmestari.

– Se on avoin ja tykkää touhuta ihmisten kanssa, Viitanen kertoo.

Näytelmän variskin tekee Hämeenlinnan teatterissa toisen tulemisen. Se on aiemmin nähty näytelmässä Mimmi-lehmä ja varis.

Tonttujoukkona ja kylän lapsina esiin Eemil Laatikainen, Saima Lehtonen, Taimi Tiikkaja ja Oliver Vuojala, jotka kaikki tekevät ensiesiintymisensä suurella näyttämöllä.

– He eivät vain vilahda, vaan heillä on paljon tekemistä, tuotantoryhmä paljastaa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset