Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Löylyttelijä raapii lauteille voinapillisen talia – Eliittiluokan saunoissa, tämäkin asia huomioidaan tarkoilla siivousrutiineilla

Hämeenlinnalaishotellin sauna pääsi löylyhuoneiden eliittiin.
Pekka Krookin (vas.), Jouni Kämärin ja Jani Aaltosen mukaan hotellin saunaelämys tarjoaa asiakkaille kokonaisvaltaisen hyvinvointikokemuksen ja keinon latautua seuraavaan päivään. Hotellin johto vastaanotti laatusertifikaatin Tornisaunassa. Kuva: Kati Laitinen
Pekka Krookin (vas.), Jouni Kämärin ja Jani Aaltosen mukaan hotellin saunaelämys tarjoaa asiakkaille kokonaisvaltaisen hyvinvointikokemuksen ja keinon latautua seuraavaan päivään. Hotellin johto vastaanotti laatusertifikaatin Tornisaunassa. Kuva: Kati Laitinen

Original Sokos Hotel Vaakunan saunaelämys on kuin suoraan oppikirjasta ja koearvosanaksi se ansaitsee täyden kympin. Tätä mieltä on Sauna from Finlandin puheenjohtaja Pekka Krook hämeenlinnalaishotellin saunatiloista.

Hotellinjohtaja Jani Aaltonen kertoo, että saunaosastoa hiottiin ja suunniteltiin parin vuoden ajan. Tähtäimessä oli himoittu laatusertifikaatti, jonka Sauna from Finland on tähän mennessä myöntänyt noin 30 suomalaiselle saunalle.

Aaltosen ja hotellin henkilökunnan työ palkittiin. Aaltonen vastaanotti kyseisen kunniakirjan yhdessä hotellipäällikkö Jouni Kämärin kanssa 24. lokakuuta.

Siisti sauna, paras sauna

Laatumerkin edellyttämät kriteerit koskevat aikaa ennen saunomista, itse löylyttelyhetkeä kuin myös saunomisen jälkeistä aikaa.

– Puhumme saunaelämyksestä, joka koostuu yli 300 yksityiskohdasta. Jos yksityiskohdat yksi toisensa jälkeen ovat pielessä, kokonaisuus voi olla kauhea, Krook toteaa.

Löylyhuone on vain yksi osa kokonaisuutta. Sisustuselementit, ja esimerkiksi se, miten asiakas voi tutustua saunaelämykseen etukäteen netissä ovat yksityiskohtia, joista kokonaisuus muodostuu.

Myös teemat ovat tärkeitä, ja niistäkin Krook antaa hotellille erityiskiitosta. Hotellin silhuetti muistuttaa Hämeen linnaa ja tilaussauna eli Tornisauna linnan tornia. Varikonniemeä mukailevat miesten sauna Varikko ja naisten sauna Niemi. Kirsikkana kakun päällä on upeat maisemat Vanajavedelle.

– Sisäiseksi maailmaksi halusin herraskaista ja yksityiskohdiksi kultaa, kuparia ja nahkaa, Aaltonen kertoo.

Yksi tärkeimmistä kriteereistä on varsin käytännönläheinen, nimittäin puhtaus.

Krookin mukaan 92 prosenttia asiakkaista haluaa, että sauna on puhdas. Krook heittää varsin konkreettisen esimerkin siitä, miksi yhdistys painottaa saunan raikkautta ja siisteyttä:

– Ihmisestä irtoaa voinapillinen talia. Jos saunassa käy vuorokauden aikana 40 ihmistä, saunaan irtoaa rasvaa puoli kiloa.

Sertifikoitujen saunojen puhdistamiseen on annettu seikkaperäiset ohjeet ja tiloista pitää alkujaankin tehdä helposti puhdistettavia.

Yhdistyksen uudessa laatukäsikirjassa, joka julkaistaan ensi vuoden alussa, painotetaan yhä enemmän turvallisuutta kuten kiukaan suojaamista, lauteille nousemista ja turvallisia saunamateriaaleja.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset