Kaupunkiuutiset

Lucia tuo valoa pimeään

Tänä vuonna Hämeenlinnassa juhlitaan tiistaina 13.12. entistä näkyvämmin ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriperimään kuuluvaa Lucian päivää. Aikaisempinakin vuosina Lucia-kulkue on ilahduttanut muun muassa seurakunnan tilaisuuksissa, kouluissa ja palvelutaloissa. Tänä vuonna Lucia-kulkue tulee myös Hämeenlinnan torille hämeenlinnalaisten iloksi. Lisäksi torilla on jouluista ohjelmaa klo 16–18.

Lucia-kulkueeseen osallistuu lapsia Seminaarin koulun ruotsinkielisistä luokista ja päiväkoti Jappebosta. Lucia-neitoa seurueineen kuljettaa Ulla-hevonen vaunuineen. Mukana ovat myös seurakunnan nuorisokuoro Aurora ja tyttökuoro Aurorina johtajansa Ismo Savimäen kanssa.

Lucia-kulkue alkaa kello 17.30 kävelykadun alusta ja jatkaa torille, jossa kulkue laulaa yleisölle. Tämän jälkeen kulkue jatkaa sisään kirkkoon. Kirkossa alkaa kello 18 ruotsinkielinen Kauneimmat joululaulut -tilaisuus, jonka alussa esiintyvät Lucia kulkueineen sekä nuorisokuoro Aurora ja tyttökuoro Aurorina.

Kaikki ovat tervetulleita nauttimaan tunnelmallisesta illasta Lucia-kulkueen kanssa. Tilaisuus on maksuton. Torilla on mukana myös HOPE ry keräämässä joululahjoja vähävaraisille perheille.

Tapahtuman järjestää Hämeenlinna-Vanajan seurakunta yhteistyössä Föreningen Tavastsvenskar ja Tavastsvenska föräldraföreningen -yhdistysten kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.9.2020