Kaupunkiuutiset

Luisteluoppia vasta-alkajille

Tekeekö mielesi luistimille, mutta taidot ovat ruostuneet tai kokemusta ei ole ensinkään? Uusi jääliikuntaseura ICE ry tarjoaa luistelukursseja kaiken ikäisille ja tasoisille liukujille. Viime joulukuussa perustetun seuran taustalta löytyy neljä naista, joilla kaikilla on vankka taitoluistelutausta ja valmentajakoulutus.

– Halusimme tarjota ihmisille mahdollisuuden kivaan harrastukseen ja liikuntamuotoon taitoluistelun ja jääkiekon ulkopuolelta, ohjaaja Anu Valkeinen kertoo.

– Esimerkiksi aikuiset ovat hyvin arkoja lähtemään luistimille, kun he olettavat, että heiltä odotetaan jonkinlaista taitotasoa. Meidän kursseillamme riittää, jos osaa seistä luistimilla ja kaukalon laidasta saa pitää kiinni.

ICE järjestää muun muassa aikuisten luistelutekniikkakursseja, jotka on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Viisi kertaa järjestettävällä kurssilla annetaan perustiedot ja -taidot, jotta harrastusta voi omatoimisesti jatkaa eteenpäin. Aikuisten tekniikkakurssi kakkosella paneudutaan sitten taaksepäin luisteluun ja sirklaukseen.

– Meitä on monta ohjaamassa, joten pystymme auttamaan kurssilaisia heidän oman taitotasonsa mukaisesti. Kyseessä ei siis ole joukkueharjoitus, jossa lyödään tahtia rummulla, vaan jokaiselle valitaan oma tavoite, johon tähdätään.

– Yritämme houkutella erityisesti aikuisia mukavan liikuntaharrastuksen pariin, jotta he voivat nauttia myös lasten kanssa luistelusta.

Lasten ja nuorten luistelukurssi on tarkoitettu alle 15-vuotiaille ja tavoitteet ovat samat kuin aikuisillakin. Molemmat kurssit ovat parhaillaan käynnissä ja uusia on luvassa ensi vuoden puolella.

Seuran valikoimaan kuuluva Aikuinen ja lapsi -luistelu on tällä hetkellä tupaten täynnä. Marraskuun 18. päivänä starttaavan Treeniluistelun ilmoittautuminen on käynnissä. Lihaskuntoharjoittelua ja luistelua yhdistelevä viiden kerran kurssi on avoin kaikille yli 15-vuotiaille, jotka osaavat luistella eteenpäin ja pysähtyä.

Valkeinen uskoo, että matalan kynnyksen jääliikuntaseuralle on kaupungissa suuri tilaus.

– Luisteluun on saattanut jäädä ihmisille samanlaisia kammoja kuin joillakin on hiihtoa kohtaan ja tylsillä terillä alkuun pääseminen voi olla todellista tervanjuontia.

– Ohjauksen ja perusasioiden oppimisen jälkeen monelle varmasti valkenee, ettei luistelu olekaan niin kovin vaikeaa.

Lisätietoja www.icery.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset